Folytatódik a 2020-as eucharisztikus kongresszus missziós küldötteinek képzése

2017. május 22. hétfő 10:43

Az esztergomi Szent Adalbert Központ konferenciatermében közel háromszáz missziós küldött vett részt a május 20-án megrendezett képzésen, amely a 2020-as budapesti nemzetközi eucharisztikus kongresszusra való felkészítést szolgálta.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

„Figyeljük meg a távolugrókat. Sokkal hosszabb a nekifutás, mint végül maga az ugrás. De minden azon múlik, hogyan futnak neki, hiszen ettől függ az ugrás nagysága” – márciusban többek között ennek a gondolatnak a jegyében kezdődött meg a küldöttek képzése, akik az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániáiról, katolikus iskoláiból, a lelkiségi mozgalmaktól, illetve a különböző referatúrák képviseletében érkeztek Esztergomba. Május 20-án folytatódott felkészítésük. A témák között szerepeltek az eucharisztikus világkongresszus előkészületének főbb kérdései, az Eucharisztikus Élet Mozgalom mélyebb megismerése és a küldöttek előtt álló feladatok ismertetése.

Kovács Gergely okleveles posztulátor köszöntötte a képzés résztvevőit, majd Erdő Péter bíboros tartott előadást, melyben érintette a nemzetközi eucharisztikus kongresszus missziós, kommunikációs, egyházművészeti, egyházzenei, oktatási és társadalmi vonatkozásait, különös tekintettel az első előkészületi évre, mely 2018 pünkösdjéig tart. A gazdag és gondolatébresztő előadás után kiscsoportokban beszélgettek egymással a résztvevők a már formálódó, illetve az újonnan felmerült ötletekről, az előttük álló feladatokról és kihívásokról. Ezután Fábry Kornél vezetésével csendes szentségimádás következett.

A délután folyamán Marik Gergely, az Emmánuel Közösség egyik magyarországi felelőse, Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára és Polgár Balázs, az ÉrMe Üzleti Hálózat tagja tartottak előadást. A hangsúly a lelki előkészületre került, az imádság erejére, a hiteles, keresztény élet fontosságára. Az Eucharisztia forrás és csúcs, ahogy a kongresszus mottója is hirdeti: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). Ezt a legméltóbb módon, szentmisével ünnepelték a küldöttek.

A képzési nap zárásaként a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának tagjai válaszoltak a küldöttek kérdéseire, illetve együtt megbeszélték a felmerült ötleteket a következő előkészületi programmal kapcsolatban, amely június 5-én, a karizmák ünnepén lesz, Máriaremetén.

Forrás: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága

Fotó: Tóth János/Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-borunk-ala-bujt-isten-megjelent-varga-laszlo-puspokkel-keszult-interjukotet
A bőrünk alá bújt Isten – megjelent a Varga László püspökkel készült interjúkötet

A Magyar Kurír gondozásában, az Új Ember Kiadványok sorozatban jelent meg a Varga László kaposvári megyéspüspökkel készült interjúkötet.

09:43
-tartos-szeretet-iden-is-rekordot-dontott-karitasz-nagybojti-elelmiszergyujtese
„Tartós szeretet” – Idén is rekordot döntött a Karitász nagyböjti élelmiszergyűjtése

Március 4. és 11. között rendezték meg idén templomainkban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. Spányi Antal, a Katolikus Karitász elnöke március 21-én a székesfehérvári adományátadón megköszönte az országos és az egyházmegyei központok, valamint a plébániai karitászcsoportok munkáját.

2018. március 22. csütörtök