Főpásztori rendelkezés a járványügyi korlátozások feloldásáról a Veszprémi Főegyházmegyében

Hazai – 2022. május 27., péntek | 12:01

Udvardy György veszprémi érsek a járványügyi korlátozások feloldásáról döntött; az erről szóló rendelkezést május 27-én tette közzé a Veszprémi Főegyházmegye.

A Veszprémi Főegyházmegyében 2022. március 4-én hatályba lépett, jelenleg is érvényben lévő járványügyi rendelkezéseimet 2022. június 1-jei hatállyal visszavonom.

A nyári időszak sajátosságait is figyelembe véve, főegyházmegyénk minden településén a templomokban és a liturgikus cselekményeken a járványhelyzet előtti rendes gyakorlatot állítjuk vissza, tehát a legutóbbi, március 4-én kiadott rendelkezésemben a liturgiát érintő minden korlátozás, és minden, a liturgikus cselekmények során a járvány terjedésének megelőzése miatt bevezetett óvintézkedés kötelező alkalmazását visszavonom.

Természetesen az egymásra odafigyelő, felelősségteljes magatartás továbbra is kívánatos, hiszen tudjuk és tapasztaljuk, hogy a vírus teljesen nem tűnt el környezetünkből.

Kívánom, hogy elmélyült és gyümölcsöző legyen személyes és immár korlátozások nélküli részvételünk a szentmiséken és a szentségek ünneplésekor.

Veszprém, 2022. május 26.

+ Dr. Udvardy György
veszprémi érsek

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria