Gyónás után akarták kirabolni a táti plébánost

Hazai – 2019. május 19., vasárnap | 20:31

Rablótámadás történt május 18-án, szombaton Kardos Mihály táti plébános ellen – számolt be a Hídlap nevű helyi portál. A személyleírás alapján egy 40-50 év közötti, ősz hajú férfit keresnek, aki farmernadrágot és dzsekit viselt, barna színű táska volt nála. A helyi lakosokat sokkolta az eset.

Kardos Mihály táti katolikus plébános elmondta, a támadó gyónási lehetőséggel kérezkedett be a a 10-es út mellett lévő plébániára.

Mihály atya szerint meg is gyónt a férfi, de ez valószínűleg csak színlelés volt a részéről, az igazi bűnelkövetés csak ekkor kezdődött. A plébániára beengedett tettes elkezdte fenyegetni az idős papot, akinél csak egy kis összeg volt. Ezt kevesellve a férfi közölte, hogy meg fogja kötözni a plébánost, majd feldúlja az épületet, további pénz után kutatva.

Erre azért nem került sor, mert a plébánosnak sikerült kijutnia az épületből, de a támadó utánarohant, dulakodásba kezdtek. A segélykiáltásokat hallva a helyi közösség tagjai értesítették a rendőrséget, így sikerült a rablást meghiúsítani.

A megtámadott pap kisebb sérüléseket szenvedett, de végül nem rabolták ki.

Forrás és fotó: Szemlélek, Hídlap, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria