Háló-találkozót tartottak Nagybányán

Külhoni – 2015. október 19., hétfő | 17:50

Tizenegyedik alkalommal tartották meg a Háló – Katolikus Közösségek Hálózata nagybányai találkozóját október 10-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye püspöke, Schönberger Jenő fővédnökségével.

A közösségek közötti közvetlen és közvetett kapcsolatokat erősítő Háló mozgalom hívására az evangéliumi „Evezz a mélyre!” mottó jegyében a nagybányai Krisztus Király-plébánia Don Bosco közösségi termében gyűltek össze a résztvevők.

Konrád Katalin partiumi régióvezető, Kárpát-medencei Háló-vezető szerint a Katolikus Közösségek Hálózata „nagy családként” legfontosabb feladatának az egymással való kapcsolatépítést tartja. A partiumi régióvezető Merre tart a Háló a migrációs Európában? címmel megtartott előadásában arra kérte a résztvevőket, gondolkozzanak el, megtesznek-e mindent, hogy fiataljaink itthon maradjanak.

Uglár Sándor, a nagybányai Háló mozgalom „főbogozója” örömét fejezte ki, hogy immár tizenegyedik alkalommal tudják megtartani városukban a közösségek találkozóját.

A rendezvényen részt vett Ludescher István, Nagybánya alpolgármestere, aki kiemelte a Háló mozgalom szerepét a nemzeti önazonosságtudat erősítésében.

A szentmise főcelebránsa, Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános Helyem és feladatom Isten nagy hálójában, az egyházban címmel tartott előadást. A házigazda Krisztus Király-templom plébánosa, Szmutku Róbert plébános a plébánia tevékenységeit mutatta be. Simai Éva, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szent Pál Központjának munkatársa az önkéntességről beszélt.

A találkozón a Németh László Elméleti Líceum kórusa adott zenei szolgálatot.

A nagybányai kerület az első partiumi találkozón, 2004 májusában csatlakozott a Hálóhoz.

Fotó: Háló

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria