Az őszi pápalátogatás állt a litván püspökök plenáris ülésének középpontjában

2018. május 21. hétfő, 13:56

Május 15. és 17. között tartották Vilniuszban a litván püspöki konferencia plenáris ülését. A főpásztorok megbeszéléseinek középpontjában Ferenc pápa szeptemberi litvániai útja állt.

A pápai út előkészítő bizottságának főtitkára, Saulius Rums bemutatta a pápalátogatás előkészületeinek gyakorlati és szervezési lépéseit: a közelgő napokban aktiválják a www.popieziausvizitas.lt weboldalt, ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők Ferenc pápa szeptember 22–23-i litvániai útjáról. Folyamatosan frissítik a weboldal Facebook-oldalát is.

Véglegesítési szakaszához érkezett a pápai út részletes programja, amelyet a Szentszékkel szoros együttműködésben dolgoznak ki. Június 3-án minden templomban gyűjtést rendeznek a pápalátogatásra – derül ki a május 18-án kiadott püspöki közleményből.

Vilniuszban tartott tanácskozásuk során a püspökök a felnőttek keresztségre való felkészítésének lehetséges módozatairól is beszéltek. Döntésük alapján tanulmányt készítenek az egyes egyházmegyékben már létező utakról, hogy azokat az evangelizációt és a katekézist illetően még szélesebb perspektívába helyezzék.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd