Az őszi pápalátogatás állt a litván püspökök plenáris ülésének középpontjában

2018. május 21. hétfő 13:56

Május 15. és 17. között tartották Vilniuszban a litván püspöki konferencia plenáris ülését. A főpásztorok megbeszéléseinek középpontjában Ferenc pápa szeptemberi litvániai útja állt.

A pápai út előkészítő bizottságának főtitkára, Saulius Rums bemutatta a pápalátogatás előkészületeinek gyakorlati és szervezési lépéseit: a közelgő napokban aktiválják a www.popieziausvizitas.lt weboldalt, ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők Ferenc pápa szeptember 22–23-i litvániai útjáról. Folyamatosan frissítik a weboldal Facebook-oldalát is.

Véglegesítési szakaszához érkezett a pápai út részletes programja, amelyet a Szentszékkel szoros együttműködésben dolgoznak ki. Június 3-án minden templomban gyűjtést rendeznek a pápalátogatásra – derül ki a május 18-án kiadott püspöki közleményből.

Vilniuszban tartott tanácskozásuk során a püspökök a felnőttek keresztségre való felkészítésének lehetséges módozatairól is beszéltek. Döntésük alapján tanulmányt készítenek az egyes egyházmegyékben már létező utakról, hogy azokat az evangelizációt és a katekézist illetően még szélesebb perspektívába helyezzék.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
szemelyi-valtozasok-egyhazmegyeinkben-2018
Személyi változások egyházmegyéinkben – 2018 – FRISSÍTVE

Az alábbi személyi és szervezeti változások lépnek életbe a 2018. évben egyházmegyéinkben. Összeállításunk a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye adataival frissült.

09:40
az-intezmeny-es-misszios-kuldetes-szolgalataban
Az intézmény és a missziós küldetés szolgálatában – Mohos Gábort, az MKPK búcsúzó titkárát kérdeztük

Mohos Gábornak, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárának a nyár folyamán jár le második mandátuma. Tíz éven át volt a testület titkára. Eddigi feladatairól, tapasztalatairól és jövőbeli munkájáról kérdeztük.

2018. június 24. vasárnap