Az őszi pápalátogatás állt a litván püspökök plenáris ülésének középpontjában

2018. május 21. hétfő 13:56

Május 15. és 17. között tartották Vilniuszban a litván püspöki konferencia plenáris ülését. A főpásztorok megbeszéléseinek középpontjában Ferenc pápa szeptemberi litvániai útja állt.

A pápai út előkészítő bizottságának főtitkára, Saulius Rums bemutatta a pápalátogatás előkészületeinek gyakorlati és szervezési lépéseit: a közelgő napokban aktiválják a www.popieziausvizitas.lt weboldalt, ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők Ferenc pápa szeptember 22–23-i litvániai útjáról. Folyamatosan frissítik a weboldal Facebook-oldalát is.

Véglegesítési szakaszához érkezett a pápai út részletes programja, amelyet a Szentszékkel szoros együttműködésben dolgoznak ki. Június 3-án minden templomban gyűjtést rendeznek a pápalátogatásra – derül ki a május 18-án kiadott püspöki közleményből.

Vilniuszban tartott tanácskozásuk során a püspökök a felnőttek keresztségre való felkészítésének lehetséges módozatairól is beszéltek. Döntésük alapján tanulmányt készítenek az egyes egyházmegyékben már létező utakról, hogy azokat az evangelizációt és a katekézist illetően még szélesebb perspektívába helyezzék.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

13:06
te-hol-tartasz-az-uton-nagymaroson-kiderul
Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

12:00