Az őszi pápalátogatás állt a litván püspökök plenáris ülésének középpontjában

2018. május 21. hétfő 13:56

Május 15. és 17. között tartották Vilniuszban a litván püspöki konferencia plenáris ülését. A főpásztorok megbeszéléseinek középpontjában Ferenc pápa szeptemberi litvániai útja állt.

A pápai út előkészítő bizottságának főtitkára, Saulius Rums bemutatta a pápalátogatás előkészületeinek gyakorlati és szervezési lépéseit: a közelgő napokban aktiválják a www.popieziausvizitas.lt weboldalt, ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők Ferenc pápa szeptember 22–23-i litvániai útjáról. Folyamatosan frissítik a weboldal Facebook-oldalát is.

Véglegesítési szakaszához érkezett a pápai út részletes programja, amelyet a Szentszékkel szoros együttműködésben dolgoznak ki. Június 3-án minden templomban gyűjtést rendeznek a pápalátogatásra – derül ki a május 18-án kiadott püspöki közleményből.

Vilniuszban tartott tanácskozásuk során a püspökök a felnőttek keresztségre való felkészítésének lehetséges módozatairól is beszéltek. Döntésük alapján tanulmányt készítenek az egyes egyházmegyékben már létező utakról, hogy azokat az evangelizációt és a katekézist illetően még szélesebb perspektívába helyezzék.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink - olvasta már?
amit-masoknak-odaadtunk-az-elkiser-minket-mennybe-szazeves-balatonfuredi-plebania
Amit másoknak odaadtunk, az elkísér minket a mennybe – Százéves a balatonfüredi plébánia

A plébánia alapításának századik évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be Márfi Gyula érsek a balatonfüredi Krisztus Király-templomban november 11-én, vasárnap.

11:20
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő