Idén is elzarándokoltak a motorosok Ecsédre

Hazai – 2015. május 7., csütörtök | 10:20

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvány, az Ecsédi Motoros Egyesület és a felvidéki motorosok közös szervezésében immár 9. alkalommal rendezték meg május 1-jén és 2-án a motoros búcsút az ecsédi kápolnánál – tájékoztatott Csontos Péter koordinátor.

Idén is számos hazai településről, valamint Felvidékről is érkeztek zarándokok a motoros búcsúra, melynek programját az időjárás miatt módosítani kellett.

Május 1-jén, pénteken a megnyitó után keresztúti ájtatosságot, litániát és körmenetet tartottak.

Csontos Péter koordinátor, a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány létrehozója szombaton köszöntőjében kiemelte a bátorságot és a tettrekészséget, mellyel a zarándok motorosok évről évre jó példát mutatnak.

Az ünnepi szentmisét Soós Tamás érseki tanácsos mutatta be Hubai József címzetes kanonokkal együtt. Az érseki tanácsos szentbeszédében a motoros búcsú témájáról, az út fogalmáról elmélkedett. Kiemelte: a mi mindennapi útjaink itt a földi életben, melyeket akár gyalogosan, akár motorral vagy bármilyen más járművel teszünk meg, sokszor tele van kátyúkkal, emelkedőkkel, lejtőkkel és viszontagságokkal, amit nekünk a legjobb módon kell megtennünk, hiba és baleset nélkül. Ez nem egyszerű, ezért kell a jó Isten és a Szűzanya oltalmát kérni, hogy vezéreljen bennünket.

A szentmisét követően megáldották a motorosokat és járműveiket. A résztvevők közül számosan éltek a véradás – Magyar Vöröskereszt által biztosított – lehetőségével.

Kapcsolódó fotógaléria