Ifjúsági tábor a Galga mentén

Hazai – 2021. augusztus 23., hétfő | 10:00

A sok évközi online találkozó után végre a nyár meghozta a személyes találkozás lehetőségét a váci egyházmegyei fiatalok számára is. A Galga menti közösség közel száz tagja augusztus 2–7. között Máriabesnyőn találkozott. Marton Zsolt püspök tanúságtétele is a program része volt.

A táborról az egyik résztvevő így számolt be:

„A Ferenc pápa által meghirdetett Szent József-év jegyében az idei tábor témája is Szent József volt. Az előadások róla szóltak, a kiscsoportos beszélgetésekben is ő játszott központi szerepet és az utolsó nap színpadra vitt vicces kis szösszeneteknek is nagy részében jelen volt. (...)

A lelkinapon volt lehetőségünk szentgyónásra, melyhez számos környékbeli atya nyújtott egész délelőttös segítséget, hogy a szentáldozásban minél többen tudjunk egyszerre részt venni. Szerdán Marton Zsolt püspök atya tisztelt meg minket jelenlétével, a forgószínpados előadásban tanúságot tett, aznap pedig ő tartotta nekünk a szentmisét a bazilikában. Este a kihagyhatatlan közbenjáró ima emelte az év közben sokaknak meggyötört lelki életét.”

A teljes írás ITT olvasható.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria