Irakban szobrot állítanak II. János Pál tiszteletére

Kitekintő – 2014. április 27., vasárnap | 20:01

Louis Sako pátriárka szentmisét mutatott be szombaton délután Bagdadban a Szűz Mária, Rózsafüzér Királynője vevű káld templomban. A szertartás során leleplezte II. János Pál szobrát - tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Bár a pátriárka részt vett volna a két pápa szentté avatási szertartásán, Irakban a választások miatt bevezetett biztonsági intézkedések részeként lezárták a repülőtereket. 

„Minden készen állt, hogy jelen legyek XXIII. János és II. János Pál szentté avatásán, de sajnos az április 30-ra kitűzött választások miatt az egész országban lezárják a repülőtereket április 28. és 30. között. A káldok számára pedig sajnálatos lenne, ha pátriárkájuk nem lenne közöttük a nemzet életének egy ilyen fontos pillanatában. Ezért helyi szinten ünnepeljük meg a két új szentet” – nyilatkozta Sako pátriárka a Baghdadhope-nak.

Az április 30-i iraki választások közeledtével a káld pátriárka közzé tett egy imát az ország minden templomában, amelyet a húsvéti virrasztás során mondtak el. Ebben azt kérték a hívek az Úrtól, hogy a következő választások eredménye váljon Irak és népének javára. A pátriárka azért fohászkodik az Úrhoz, hogy világosítsa meg az embereket, hogy becsületesen teljesítsék választási felelősségüket, és olyan képviselőkre szavazzanak, akik képesek az országot építeni és garantálni a biztonságot és a jólétet.

Magyar Kurír