Iskolakezdés a szatmári Máltai Szeretetszolgálatnál

Kishírek – 2023. szeptember 15., péntek | 13:32

Szatmárnémetiben a Máltai Szeretetszolgálat Nappali Központja olyan gyermekeket segít, akik az életkörülményeik miatt nehézségekkel néznek szembe. Ezek a gyerekeknek és fiataloknak gyakran nincsen megfelelő iskolai felszerelése, vagy problémás háttérrel rendelkező családokból származnak – tájékoztat a Szatmár.ro.

A Máltai Szeretetszolgálat nemcsak a nélkülözhetetlen iskolai eszközöket szolgáltatja, hanem szívvel-lélekkel azok mellé áll, akiknek a segítségre a leginkább szükségük van. A civil szervezet számára az iskolai sikeresség és a gyerekek érzelmi jóléte egyaránt fontos. A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei és önkéntesei személyre szabott támogatást nyújtanak, segítve a gyermekeket az iskolai teendőkben, a tanulásban, és együtt dolgoznak velük az érzelmi nehézségek leküzdésében.

Idén nyolcvan hátrányos helyzetű gyermek számára biztosít az intézmény napi szintű foglalkozást, étkezési és tisztálkodási lehetőséget. Mindemellett a vallásos nevelés is elengedhetetlen része a nappali központ életének, valamint a szabadidős játékos tevékenységek révén egy igazi támogatói közösség jön létre.

Forrás és fotó: Szatmár.ro/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria