Járműmegáldás Újszegeden – KÉPRIPORT

Hazai – 2021. július 27., kedd | 10:00

Szent Kristóf, az utasok, vándorok, hajósok védőszentje ünnepnapján, július 25-én, vasárnap délelőtt kerékpárok, motorok, autók sorakoztak fel az újszegedi Torontál téri parkolóban, ahol Thorday Attila plébános megáldotta a járműveket és tulajdonosaikat.

Mindannyian közlekedünk. Van, aki kis biciklivel vagy rollerrel; van, aki komoly nagy motorral, szép autóval érkezett – mondta a járműmegáldás előtt az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa, Thorday Attila.

Látjuk, mennyi veszéllyel jár a közlekedés, mert vannak, akik gyorsabban mennek a kelleténél, mások a józan ész szabályai ellen vétenek – tette hozzá a lelkipásztor.

Fontos, hogy ha közlekedünk, észrevegyük, hogy mások is úton vannak, és ők is el akarnak jutni a céljukhoz – hangsúlyozta Thorday Attila.

A járműmegáldáson, melyet a Magyar Autóklub szervezésében rendeztek meg, az Árpád-házi Szent Erzsébet-templom plébánosa szenteltvízzel hintette meg a jelenlévőket és a járműveket – jelezve, milyen nagy szükségünk van minden utunkon Isten áldására.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Török János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria