Jótékonysági disznóvágás Kislődön

Kishírek – 2019. január 22., kedd | 15:38

Immár harmadik alkalommal szervezett jótékonysági disznóvágást január 19-én a Veszprém megyei Kislődön a helyi karitászcsoport.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A disznóvágás és feldolgozás mellett a szervezők nem feledkeztek meg a gyermekekről sem, az ő részükre a faluházban az óvónők kézműves foglalkozásokat tartottak.

„Kislődön rengeteg jó ember él, akik képesek összefogni azért, hogy segítsenek a nehéz körülmények között élőknek” – mondta Kisné Lovasi Mária, a helyi karitászcsoport vezetője. Kisné Lovasi Mária hozzátette, a csoport vallásra, felekezetre és nemzetiségre való tekintet nélkül segíti a rászorulókat. A településen előző évben is történtek súlyos tragédiák, amire azonnal reagáltak, és segítették a bajbajutottakat. „A jótékonysági disznóvágás egy igazán közösségformáló és közösségépítő rendezvény, ami túlmutat a szükségen, de az adományozásnak is fontos szerepe van benne” – hangsúlyozta Kisné Lovasi Mária.

A közel 200 kilogrammos sertésből idén 120 családnak készítettek kóstolócsomagot és az esti jótékonysági bálon is ebből kerültek fogások az asztalra. Az est teljes bevételét a karitászcsoport kapta, az összeg idén is megalapozta a segítségnyújtás anyagi kereteit.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria