„Karácsony a családban” – a Magyar Kurír fotópályázata

Hazai – 2011. december 20., kedd | 12:48

Hamarosan lezárul a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család éve. Szerkesztőségünk az ünnepi lezáráshoz kapcsolódóan fotópályázatot ír ki, Karácsony a családban címmel.

A pályázatra olyan hangulatképeket, fotókat várunk, amelyek a karácsonyi bensőséges családi együttlétekről szólnak. Hogyan készül a család apraja-nagyja a karácsonyra: Milyen közös programokkal: kirándulás, természetjárás, „családi bütykölde”, liturgikus eseményekkel vagy egyéb módon? Milyen volt szüleink, nagyszüleink karácsonya?

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nemcsak mostanában készített fotókat várunk, hanem esetleg analóg fotókból készített, beszkennelt fotómontázsokat is.

A pályázat nyílt, a nevezési feltételek elfogadásával bárki részt vehet rajta. A pályázatra csak elektronikusan – e-mailen – beküldött képekkel lehet nevezni.

Egy pályázó maximum 5 képet küldhet be. Kérjük, a pályázó az e-mailben tüntesse fel nevét, telefonszámát és lakcímét. Ezeket az adatokat a szerkesztőség bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja ki. A pályázó nevét csak saját kérésére hozzuk nyilvánosságra.

A pályázó a képnek feltétlenül adjon címet, és mellékeljen egy rövid leírást arról, hogy számára hogyan kapcsolódik össze a karácsony és a család. A leírás maximum 500 karakter lehet, szóközökkel együtt.

A pályázatokat a palyazat@magyarkurir.hu e-mail-címre várjuk. Kérjük a tárgy mezőbe feltétlen írják be: fotópályázat. Kérjük, hogy az e-mail nagysága ne haladja meg a 10mb-ot!

Beküldési határidő: 2012. január 31.

A pályázatra elsősorban színes képeket várunk. Egy pályázó maximum 5 pályaművet küldhet be.

A pályázaton legalább 3 megapixel (2048x1536) felbontású eredeti képpel lehet részt venni.

Felhívjuk a hagyományos technikát használó, tehát filmre dolgozó pályázók figyelmét, illetve a papírképről digitális fájlt beküldők figyelmét, hogy szkenneléskor a kiírásnak megfelelő, nagyméretű, digitális nagyításra alkalmas file-t szkenneltessenek.

Képfile technikai feltételei:
Filetípus: JPEG
Méret: a kép hosszabbik oldala 1600-3000pixel között legyen

Felhívjuk pályázóink figyelmét, hogy manipulált fényképeket nem fogadunk el.

Nem számít a fotó manipulálásnak: a kép megvágása; a teljes képet érintő színkorrekció, analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizásási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít: képelemek kiretusálása/hozzáadása; digitális effektek alkalmazása az utómunka során.

Nyeremények: a pályázat díjazottai értékes nyereménycsomagokat kapnak.

Elbírálás: a beérkezett pályázati anyagokat a Magyar Kurír Szerkesztősége felkért szakemberekkel értékeli és bírálja el. A pályázat elbírálására a beküldési határidőt követő hetekben kerül sor. A nyerteseket a szerkesztőség e-mailen értesíti.

Közönségdíj: a beérkezett képeket a Magyar Kurír Facebook-oldalára is feltöltjük, ahol a közönségszavazatok (like-ok száma) alapján is díjazzuk a legtöbb szavazatot kapott képet.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!