Kardinális kérdések – Elstartolt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye podcastcsatornája

Hazai – 2022. március 26., szombat | 22:18

Elstartolt a „Kardinális kérdések”, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye podcastcsatornája. Interjúk, kerekasztal-beszélgetések olyan témákról, amelyekről érdemes minél többet tudni, és nem szabad hagyni, hogy a múlt homályába vesszenek. Kincsek, értékek, titkok, fejezetek az Egyház és a főegyházmegye életéből, történetek érdekes egyházi és történelmi személyiségekről! – ígérik a műsor készítői.

Az első műsor vendége Török Csaba, az esztergomi bazilika plébánosa és a Főszékesegyházi Kincstár igazgatója volt.

Milyen titkokat őriz Magyarország legnagyobb temploma? Mi volt a 19. században elrejtett időkapszulában, amelyre tavaly találtak rá a bazilika keresztjében? Milyen körülmények között fedezték fel idén a II. világháborús szovjet repeszgránátot? Miért tisztelik a meggyilkolt canterburyi érseket, Becket Tamást Esztergomban, és miért nem lett pápa Bakócz Tamás esztergomi érsekből, aki jobbágyként született? – többek között ezekről is beszél az esztergomi plébános.

Minden út Rómába vezet. Miért igaz ez a mondás Tóth Tamás atya életútjára? Csupán, mert tizenhárom évet töltött az Örök Városban? Vagy mert több történelmi eseménynek volt szemtanúja, amit meg nem látott, azt pedig kikutatta? A műsor készítői egy képzeletbeli sétára, egy igazi időutazásra invitálják a hallgatókat.

Rómából láthatják Hungáriát és Hungáriából Rómát. Mindezt egy pap szemével – ígéri Zsuffa Tünde, aki Tóth Tamás egyháztörténésszel, a Pápai Magyar Intézet (PMI) emeritusz rektorával, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárával beszélgetett a második műsorban.

A Spotify-ra feltöltött első beszélgetés ITT, a második IDE klikkelve hallgatható meg.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közösségi oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria