Károly herceg is részt vesz John Henry Newman szenttéavatási szertartásán

Kitekintő – 2019. szeptember 17., kedd | 18:47

Károly brit trónörökös októberben Rómába utazik, ahol jelen lesz John Henry Newman bíboros szenttéavatási szentmiséjén – tette közzé a királyi sajtóiroda szeptember 12-én.

A sajtóiroda ismertette, hogy a walesi herceg az október 13-i Szent Péter téri szertartás után részt vesz a Pápai Urbaniana Egyetemen tartandó fogadáson, ahol egykor Newman bíboros tanult katolikus pappá szentelése előtt.

Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek, az angliai és walesi püspöki konferencia elnöke örömét fejezte ki, hogy „ő királyi fensége, Wales hercege vezeti a szentté avatáson megjelenő brit delegációt”. A főpásztor kifejtette: Newman bíborost hitkereső buzgalma, személyes bátorságának mélysége, intellektuális világossága, kulturális érzékenysége Krisztus példaértékű követőjévé teszi. Szolgálata, különösen a szegények iránti elkötelezettsége állandó jele volt az Egyház együttérző szeretetének – tette hozzá Vincent Nichols.

2010 szeptemberében tízezrek vettek részt Newman bíboros boldoggáavatási szertartásán. A szentmisén XVI. Benedek kiemelte, hogy az angol főpap teológusi és lelkipásztori szolgálata, tevékenysége az oktatás és nevelés területén nemcsak a viktoriánus Anglia számára volt meghatározó, de hatást gyakorolt az egész katolikus világra.

Károly herceg és felesége, Kamilla cornwalli hercegné 2017 áprilisában látogatást tettek Ferenc pápánál a Vatikánban. A brit trónörökös ezt megelőzően 2009-ben találkozott XVI. Benedek pápával, 1985-ben pedig akkor még első feleségével, Dianával együtt fogadta Szent II. János Pál.

Forrás: CNA

Fotó: OK! Magazin

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria