Képzőművészeti sikerek a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában

Kishírek – 2021. január 26., kedd | 13:13

A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai hazai és nemzetközi rajzpályázatokon is kiváló eredményeket értek el az elmúlt hónapokban.

Csúzdi Szabó Erika tanítványainak munkái nemzetközi színtéren, a romániai International Painting Contest for Children (meseillusztrációs gyermekrajzverseny) elnevezésű versenyen a huszonegy országból érkezett több száz pályamű között dobogós helyen végeztek: Berta Eliza munkáit arany és bronz – míg Garaczi Kristóf pályaművét ezüstéremmel jutalmazta a nemzetközi zsűri.

Az egységes magyar rendőrség létrehozásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett országos rajzpályázatra küldött pályamunkájáért ajándékcsomagot vehetett át az iskola nyolc diákja. A „Klímabarát közlekedés mindenkiért” elnevezésű kreatív pályázaton pedig öt diák kapott különdíjat. Mindannyian Csúzdi Szabó Erika tanítványai.

A sikeres pályaműveket és egyéb jól sikerült alkotást is felvonultat a napokban nyílt iskolai kiállítás, mely Csúzdi Szabó Erika 55 tanítványának féléves munkáját mutatja be, s mely virtuálisan a szülők számára és minden érdeklődő számára is elérhető a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola honlapján.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria