Kereszténynek lenni boldogság – Szentmise Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére

Hazai – 2021. június 10., csütörtök | 14:31

Június 7-én Író Sándor mutatott be szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Koncelebrált Böcskei Győző székesegyházi plébános, Kálmán Imre, a Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa, Bognár István spirituális és Méry László püspöki titkár.

Író Sándor szentbeszédében a nyolc boldogság üzenetéről, valamint a mai kor emberének és a keresztények boldogságának kihívásairól szólt.

Akár az Isten melletti elköteleződésre, akár a házasságban hozott döntésre a legteljesebb válasz megmagyarázhatatlan

– mutatott rá a szentmise szónoka.

Mit is jelent a mai korban a szenteket ünnepelni? – tette fel a kérdést. – Nekünk, keresztényeknek szükségünk van szentekre, hiszen az ő példájuk mutatja meg azt a helyet, ahova készülünk és ahogyan élnünk kell. Itt és most kell megtanulnunk becsülettel élni az életünket. Ezt tette Boldog Apor Vilmos püspök is.

A belső szív hangjára kell hallgatnunk, elfogadnunk önmagunkat, melyet a csendben érhetünk el;

az elmúlt időszak is erre mutatott rá – hangsúlyozta a szónok.

Miként Apor Vilmos püspök védelmezte az asszonyokat, úgy nekünk is küldetésünk van egymás iránt, azok iránt az embertársaink iránt, akik közé naponta megyünk. A Győri Egyházmegye történetében sok más mártír papot találhatunk, akiknek élete szintén példa lehet – mondta a főcelebráns.

Istennek fontosak vagyunk, ezért boldognak kell lennünk – hangsúlyozta szentbeszéde végén Író Sándor.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Hencz Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria