Kiállítást szerveztek a Márton Áron-vetélkedő helyi alkotásaiból Csíkszentdomokoson

Kishírek – 2021. március 25., csütörtök | 13:17

A Márton Áron születésének 125. évfordulójára felkészítő imakilenced márciusi alkalmán a „Cselekvő iskola” elnevezésű játékban részt vevő csapatok bemutatták alkotásaikat a csíkszentdomokosi Márton Áron Általános Iskolában.

A Márton Áron-nagykilenced kilenc hónapos programsorozat, amelyet Márton Áron szülőfaluja, Csíkszentdomokos szervez, 2020 decemberében kezdődött. Minden hónapban szentmisével, közös imádsággal és valamilyen más programmal is készülnek Márton Áron születésének 125. évfordulójára.

A „Cselekvő iskola” és játék Márton Áron püspökkel elnevezésű, általános iskolásoknak meghirdetett online vetélkedőre az iskola diákjai közül öt csapat nevezett be és a pályamunkákból kiállítást szerveztek az iskola konferenciatermében. A hittanórák keretében a játékban részt vevő csapatok bemutatták munkálkodásuk gyümölcseit az osztálytársaiknak.

A csíkszentdomokosi csapatok: BABok, Felfedező Mártonok, Mártonos domokosiak, Mindenáron és Nagykilenced Áronkái. Segítő és kísérő tanáraik: Biró Mária-Melinda, Gidró Melinda, György Csaba István és Kalamár Mária.

A játék négy feladata lehetőséget nyújtott Márton Áron püspök életének, emberi nagyságának megismeréséhez. A feladatok sokrétűsége és a kihívás az elkészítésre olyan motiváció volt, ami munkára és cselekvésre sarkallta a diákokat. Áron püspök figyelemfelkeltő gondolatai megérintette lelküket. Annyira változatos volt mind a négy feladat, hogy a „közzétett kincseknél” sokkal több készült, maradt meg, és többet visznek magukkal a résztvevők, ugyanakkor a kiállítás látogatói is. A diákok játék által cselekvő részesei lehettek a nagykilencednek.

Forrás: Kalamár Mária/Romkat.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria