Kisboldogasszonyt köszöntötték az ecsédi Boldogasszony-kápolnában

Kishírek – 2018. szeptember 13., csütörtök | 11:44

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án zarándokok sokasága érkezett az Ecséd melletti Szentkút-völgyben található Boldogasszony-kápolnába.

Délelőtt Budapestről és Pest megyéből érkezett zarándokcsoportot fogadtak a szervezők, és felelevenítették számukra a kegyhely történetét.

A jubileumi ünnep délután kezdődött, ennek keretében Máriát köszöntötték születésnapján, Kisboldogasszony ünnepén, illetve megemlékeztek az utolsó feljegyzett Mária-jelenés 120. évfordulójáról. Az esemény rövid történeti előadással kezdődött, majd ünnepi szentmisével és szentségimádással folytatódott.

A szentmisét Varga József ecsédi plébániai kormányzó celebrálta, aki szentbeszédében Mária születéséről mint a remény ünnepéről beszélt, majd a ráhagyatkozás fontosságára hívta fel a zarándokok figyelmét, arra biztatott, hogy merjenek bízni a Jóisten oltalmazó segítségében.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány kuratóriuma köszönettel tartozik mindenkinek, aki az ünnepi alkalmat szebbé és teljessé tette közreműködő segítségével, támogatásával vagy részvételével.

Forrás és fotó: Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria