Kovács Gergely gyulafehérvári érsek személyes hangvételű üzenete a karanténból

Külhoni – 2020. március 29., vasárnap | 23:17

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek március 29-én nem homíliát, nem elmélkedést, hanem egy ennél egyszerűbb, a napjainkra jellemző, nagyon is emberi dolgot csinált: az okostelefonja segítségével személyes hangvételű videóüzenetet posztolt a karanténból, az érsekség vendégszobájából, ahol jelenleg éli a napjait.

Az érsek videóüzenetében a nem mindennapi és hosszúra nyúlt, Rómából Prágán és Budapesten át történő hazaérkezéséről, valamint egészségi állapotáról beszél, és kitér a járványügyi veszélyhelyzetre – Románia területén szigorú kijárási tilalom van érvényben.

Üzenetében hangsúlyozza: „Ne engedjük, hogy a félelem, a pánik erőt vegyen rajtunk. Úgy éljük meg ezt a körülményt, hogy értelmet adjunk neki (...). A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek, amihez kedvem van, mert nekem mindent szabad, minden meg van engedve. A szabadság azt jelenti, hogy azt választhatom, ami örömmel tölt el, ami gazdagít, ami gyarapít.

 

Azt választhatom, amit senki sem vehet el tőlem.

Így volt szabad Isten szolgája Márton Áron püspök úr, így voltak szabadok azok a papok és szerzetesek, akiket börtönbe zártak.”

Forrás és fotó: RomKat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria