Közlekedés a Hősök terére

Hazai – 2021. szeptember 5., vasárnap | 6:56

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fő helyszínein és annak környékén lezárások és közlekedési korlátozások lesznek érvényben. Köszönjük mindenki együttműködését és türelmét!

Lezárások péntek estétől a Hősök tere környékén

Péntek éjféltől hétfő hajnalig lezárásokra és korlátozásokra kell készülni a Hősök tere és az Andrássy út környékén. A Hősök tere és a Kós Károly sétány mellett lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és a Dózsa György út között, illetve a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

Közösségi közlekedéssel gyere!

A szervezők és a BKK arra kéri a zarándokokat, hogy közösségi közlekedéssel közelítsék meg a helyszínt!

A BKK bővített szolgáltatással segíti a rendezvényre látogatók közlekedését: a térségét érintő kötöttpályás járatok, így többek között az 1-es villamos, a nagykörúti 4-es, 6-os villamos és az M1-es, az M2-es és az M4-es metrójáratok jelentősen sűrűbben indulnak.

Sűrített járatok

Emellett sűrűbben járnak majd:

– az M3-as metrópótló buszok a Határ út és a Lehel tér között,
– valamint a Rákóczi út–Thököly út útvonalon a belváros és Zugló, illetve Újpalota között közlekedő 7E autóbuszok.

Váltsatok elővételben jegyet!

A BKK javasolja az Eucharisztikus Kongresszusra látogatóknak, hogy – lehetőség szerint – jegyüket vagy bérletüket elővételben vagy mobiljegyként váltsák meg. A mobiljegyekről bővebben a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon lehet tájékozódni. A BKK értékesítői hálózata megtekinthető a BKK Pontkeresőjében.

A Nyugati pályaudvaron szeptember 5-10. között mobil értékesítési pont üzemel, a Népligetnél pedig szeptember 5-én, 11-én és 12-én nyitva tart az aluljáróban található BKK Ügyfélközpont.

Az Eucharisztikus Kongresszusra érkező jelentős számú résztvevő miatt a BKK kéri az autósok figyelmét és türelmét.

Közösségi közlekedési változások

Szeptember 3-án, pénteken 23:00-tól szeptember 6-án, hétfő hajnalig:

– A 105-ös és a 178-as buszok módosítva, a Dózsa György út és a Vörösmarty utca M között az Andrássy út helyett mindkét irányban a Podmaniczky utca–Izabella utca útvonalon közlekednek. Nem érintik a Kodály Körönd M, a Bajza utca M megállókat, a módosított útvonalon viszont megállnak a Ferdinánd hídnál, illetve a Hősök terénél a Podmaniczky utca és a Dózsa György csomópontjánál.

– A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as buszok szeptember 2-ról 3-ra virradó éjjel 22:00 és 6:00 között a Dózsa György út egy szakaszának lezárása miatt a városligeti Dvořák sétányon és a Hungária körúton át közlekednek, nem érintik a Benczúr utca és a Vágány utca / Róbert Károly körút közötti megállókat.

– A 75-ös trolibusz módosított útvonalon, az Állatkerti körúton és a Hermina úton át közlekedik, nem érinti a Hősök tere és a Zichy Géza utca közötti megállókat.

– A 979-es éjszakai járat a Kodály Körönd térsége és a Dózsa György út között az Andrássy út helyett a Damjanich utcán át jár.

M1: Szállj le a Kodály Körönd megállónál!

Az M1-es földalatti szeptember 5-én, vasárnap 12:00-tól várhatóan 19:30-ig nem áll meg a Bajza utcánál és a Hősök terénél, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak az állomásokon.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos további közlekedési változásokról és lezárásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad. A legfrissebb információk a https://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon olvashatók.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Köszönjük a türelmet és az együttműködést!

Forrás és fotó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria