Mága Zoltán és zenekara játszott Ferenc pápának

Ferenc pápa – 2017. április 6., csütörtök | 16:43

A Vatikánban tartott április 5-ei, szerdai audienciáján Ferenc pápa apostoli áldásban részesítette Mága Zoltánt, megköszönve a hegedűművész sok éve tartó, szegényeket segítő karitatív munkáját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A zenész a magyarok ajándékaként egy pápai címerrel díszített mesterhegedűt adott át a katolikus egyházfőnek, és zenekarával rövid koncertet adott a pápának – közölte a hegedűművész menedzsmentje az MTI-vel.

Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott audiencián Mága Zoltánt a kiemelt meghívott vendégek között név szerint üdvözölve részesítette apostoli áldásban. A szentatya arra biztatta a művészt, hogy folytassa tovább azt az utat, amely reményt és bátorítást, segítséget ad az embereknek.

Mága Zoltán április 7-én a Római Magyar Akadémián a magyar történelmi egyházak vezetői és a magyar kormány képviselői mellett az EU-tagállamok szakpolitikusai és kormányzati tisztségviselői részére szervezett roma integrációs konferencián is felszólal, majd aznap este szimfonikus zenekarával koncertet ad a római magyar tudományos-kulturális intézetben.

Forrás: MTI

Fotó: Mága Zoltán/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria