Magyarul is követhető az augsburgi imakonferencia

Kitekintő – 2014. január 2., csütörtök | 15:41

A január 3. és 6. között Németországban, Augsburgban tartandó Mehr-imakonferencia egyes eseményeit magyarul is követhetik az érdeklődők az interneten.

A 24 órás dicsőítés, a MEHR 2014 élő kép- és a videóanyagát a http://new.livestream.com/gebetshaus-augsburg címen érhető el élőben, eredeti (német) hanggal.

A találkozó fő előadója Johannes Hartl biblikus teológiai doktor, katolikus családapa, az augsburgi imádság házának megalapítója.

Aki magyarul szeretné hallgatni a tanításokat, párhuzamosan megnyithatja a következő hivatkozást: http://myradiostream.com/mehr2014hu. (Itt csak a tanítások hallgathatók magyar nyelven; a dicsőítések, szentmisék kizárólag eredeti nyelven követhetőek.)

A Gebetshaus(imaház)-mozgalom Cansas Cityből indult több mint tíz évvel ezelőtt. Néhány fiatal egyetemista elhatározta, hogy a nap 24 órájában dicsőítik Istent. A kezdeményezést követve hozták létre Németországban, Augsburgban a Gebetshaus nevű közösséget (imaházat), ahol  állandó dicsőítés folyik a nap minden órájában. Fiatal, sokszor családos emberek vállalják föl ezt a hivatást, akik az imádságot érzik egyetlen küldetésüknek. Napi négy-hat órát vannak dicsőítő szolgálatban az imateremben, továbbá az imaház körüli munkákban segítenek. Vezetőjük Johannes Hartl. Ők indították útjára a Mehr (azaz „többet”) elnevezésű konferenciát, dicsőítő imatalálkozót.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria