Megáldották a katolikus iskola kápolnáját Jászberényben

Hazai – 2021. január 14., csütörtök | 9:02

Régi álma vált valóra vízkereszt ünnepén a jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium közösségének, ugyanis január 6-án, vízkereszt napján az ekkor szokásos házszenteléssel együtt az iskola kápolnájának ünnepélyes megáldására is sor került.

A tanítás megkezdésekor Demeter Sándor igazgató köszöntötte a tanulókat az iskolarádión keresztül, az ünnep jelentőségéről beszélve. Ezt követően Soltész Ádám káplán vette át a szót, aki Krisztus áldását kérte az iskolára, majd Resch Tamás káplánnal együtt végigjárták az épületet, és megáldottak minden tantermet és helyiséget. Ezután szentmisét mutattak be az iskolában, melynek főcelebránsa Szántó József főesperes, apát, plébános volt, aki a kápolna megáldását is végezte.

Az iskola épületében az államosítás után a kápolnát tanteremmé alakították át, ez a helyiség napjainkban is tanterem. 2007-ben azonban, tizenhat esztendővel az egyházi fenntartásba vétel után egy kis helyiségben kápolnát alakítottak ki, amelyet a felújítások és építkezések miatt az elmúlt pár évben csak korlátozottan lehetett használni. A kápolna megáldásával újra lehetőség nyílt arra, hogy egy-egy kis csoportnak szentmisét lehessen ott bemutatni, és így az imádság és áhítat méltó helye legyen.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria