Megjelent a Ferenc pápa Magyarországon elmondott beszédeit tartalmazó kiadvány

Hazai – 2023. június 9., péntek | 13:16

Megjelent az Őszentsége Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásán elmondott beszédei – 2023. április 28–30. című kiadvány, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) megbízásából a Magyar Kurír gondozott és forgalmaz.

Ferenc pápa 41., magyarországi apostoli látogatásának három napja alatt beszédet mondott a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselői előtt; a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal történt találkozás alkalmával. A látogatás második napján a Szentatya beszélt a szegényekkel és menekültekkel való találkozón és szólt a fiatalokhoz is. Vasárnap, a Kossuth téri szentmisén homíliát, majd a Regina Caeli imádság után rövid beszédet mondott. Utolsó beszédét az egyetemi és kulturális élet képviselőihez intézte.

A Szentatya Budapesten elmondott, gondolatgazdag beszédeit sokan hallhatták az apostoli látogatás idején, ám már ekkor világossá vált, hogy nem elég egyszer foglalkozni velük, érdemes többször is átolvasni, átelmélkedni. Ebben szeretne segítséget nyújtani ez a kiadvány.

A kiadványban – melyet Tóth Tamás, az MKPK titkára szerkesztett – rövid bevezető után Ferenc pápa valamennyi beszéde olvasható. Az MKPK a beszédgyűjtemény egy-egy tiszteletpéldányát a püspöki konferencia ajándékaként minden katolikus fenntartású iskola pedagógusához eljuttatja. Ezen ajándék kipostázása már folyamatban van.

A kiadvány az Új Ember hetilap június 18-i számának mellékleteként is elérhető lesz.

Az Őszentsége Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásán elmondott beszédei – 2023. április 28–30. című kiadvány 250 forintos áron megvásárolható az Új Ember könyvesboltban (Budapest V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9–18 óráig) vagy megrendelhető az Új Ember online könyváruházban.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria