Megmutattuk a jót, a szépet – Katolikus napközis tábor Nemesvámoson

Kishírek – 2021. július 21., szerda | 14:03

Június utolsó hetében Nemesvámoson megtartották a hagyományos katolikus napközis tábort.

Ferenczné Judit és Pintér Tamás Pius táborvezetők arról számoltak be, hogy a katolikus napközis tábor népszerűsége töretlen; idén a felsős és középiskolás segítőkkel együtt több mint 50 gyermek jelentkezett.

A szülők és a gyermekek tudják, milyen táborba jönnek. A keretét a nyitó és záró szentmise adja. A reggeli ráhangolódás történettel, imádkozással, énekléssel senki számára nem volt idegen; és a háromszori étkezés előtti és utáni ima is természetes volt.

A gyerekek négy csoportba osztva vettek részt a programokon. A hét folyamán bibliai történettel készültek a táborzáró műsorra, amire a családtagokat is meghívták.

A gazdag kínálatban voltak kulturális programok is: kedden például Veszprémben, a Laczkó Dezső Múzeumban jártak, ahol a tradicionális bakonyi házzal, majd az udvarán népi játékokkal ismerkedhettek a gyerekek. Délután Balácára kirándultak, ahol térkép segítségével kincseket kerestek. Csütörtökön Herenden a Porcelán Múzeumban és Mini Manufaktúrában ismerkedtek világörökségi értékeinkkel.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria