Nem várható decemberben szentszéki nyilatkozat Međugorje ügyében

2012. december 6., csütörtök | 15:27

Federico Lombardi vatikáni szóvivő cáfolta a La Vie című francia lap értesülését, mely szerint a međugorjei eseményeket vizsgáló bizottság e hónapban elkészítené jelentését.  

A francia lap korábban azt közölte, hogy a XVI. Benedek pápa által 2010 márciusában felállított, Camillo Ruini bíboros vezette bizottság 2012 végére befejezi munkáját. Lombardi a National Catholic Registernek elmondta: a francia lapban megjelent hír nem fedi a valóságot.

„Beszéltem Ruini bíborossal, és biztosíthatom, hogy [a vizsgálat] hosszabb ideig fog tartani” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a bizottság először a Hittani Kongregáció elé terjeszti majd az eredményeket, s a jelentést csak ezután hozzák nyilvánosságra, ami nem várható a közeljövőben.  

Magyar Kurír

(mk)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: Vatikán
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

21:44
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

20:18