Ó, Mária, rád bízzuk magunkat – Ferenc pápa felajánló imája a járvány idején

Ferenc pápa – 2020. március 12., csütörtök | 22:15

Március 11-én az egészségügyi vészhelyzetre tekintettel Ferenc pápa Szűz Máriára, az üdvösség és remény jelére bízta Róma városát, Olaszországot és az egész világot, ahogyan XII. Piusz pápa is tette 1944. június 11-én a Szent Ignác-templomban a náci csapatok visszavonulása idején.

A Szentatya videoüzenetben elmondott imájának fordítását az alábbiakban közöljük:

Ó, Mária, te mindig az üdvösség és a remény jeleként ragyogsz utunkon.

Rád bízzuk magunkat, betegek Egészsége, aki hitedben szilárdan kitartva a kereszt alatt osztoztál Jézus fájdalmában.

Római nép Üdvössége, te tudod, mire van szükségünk, és biztosak vagyunk, hogy gondoskodni fogsz arról, hogy mint a galileai Kánában visszatérhessen az öröm és az ünneplés a mostani megpróbáltatások után.

Isteni Szeretet anyja, segíts, hogy felismerjük és elfogadjuk az Atya akaratát, és megtegyük, amit Jézus mond majd nekünk, aki magára vette szenvedéseinket és fájdalmunkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömére. Ámen.

Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó, dicsőséges és áldott Szűz!

*

Angelo De Donatis bíboros, a római egyházmegye vikáriusa böjti és imanapot hirdetett március 11-re. Üzenetében hangsúlyozta, hogy reményre és bizalomra van szükség a koronavírus-járvány terjedésének nehéz napjaiban, térdre kell borulnunk, hogy közbenjárjunk a világért.

Március 11-én, este hétkor a Tv2000, az olasz püspöki konferencia televíziós csatornája és a római egyházmegye Facebook-oldala is élőben közvetítette az általa bemutatott szentmisét, melyet az Isteni Szeretet-kegyhelyén mutatott be. A pápa felajánló imáját a szentmise elején sugározták.

Fordította: Tőzsér Endre SP

Forrás: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria