Októberben is folytatódott a Családakadémia képzése Győrben

Hazai – 2020. október 27., kedd | 13:24

Október 24–25-én folytatódott a Családakadémia képzése Győrben. Sudár Miklós és Erzsébet beszámolóját olvashatják az alábbiakban.

„Magamhoz vonzom az ifjú szíveket!” – az alapítólevélben megfogalmazott mondat a Szűzanya ígérete számunkra, és valóban minden egyes alkalommal csodaként éljük meg kamasz gyermekeink lelkesedését, amikor a hétvégére készülünk. Így nemcsak a mi tudásunk mélyül, hanem biztonságban tudhatjuk gyermekeinket egymás társaságában.

Az októberi hétvége konklúziója ez a mondat, mely többünkben megfogalmazódott: Hatalmas felelősségünk van. Elhangzott ez a résztvevők ötperces előadásaiban is, részben pedig egy fontos és aktuális témára utal: Milyen a közösségi élet plébániánkon?

Az esti beszélgetés során a kilenc családból mindössze ketten mondták, hogy a környezetükben jól működő plébániai közösség van, ahol a legkisebbektől a felnőtt korosztályig mindenki megtalálja a helyét. Ez feladatra buzdít minket.

Előadásaink ismét színesre sikerültek, sok esetben már körvonalazódni látszik a „szívtéma”, amelyből aztán egy hosszabb előadás is kifejlődhet. Hallottunk felszabadult és lelkes előadókat beszélni az időről, de szóba került a válás, a közösség megtartó ereje, az ima fontossága és olyan aktualitások is, amelyek kihívások a mai keresztények számára: például a másság kérdése egy nemrég megjelent, sokakat foglalkoztató könyv alapján.

Kaptunk receptet a nehézségekre, valamint belepillanthattunk a tizenkét éves kamasz Jézus életébe.

A vasárnapi „aratásban” egyértelműen megfogalmazódott a mondat: Küldetésünk és felelősségünk van! Elsősorban családunkban, közvetlen környezetünkben kell megkeresnünk, hogy hol lehetünk Isten eszközei, hol számíthatnak ránk a hozzánk fordulók.

Az erős egyház alappillérei az erős családok és az erős gyermekek, akiket nekünk kell erőssé formálnunk, hogy megállják és megtalálják a helyüket a világban.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Bartal Orsolya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria