Ökumenikus teológiai párbeszéd az egységre törekvés jegyében Győrben

Hazai – 2022. május 3., kedd | 14:42

Az ökumené jegyében találkoztak a Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói a Theologiai Szemle szerkesztőivel április 29-én Győrben.

A találkozón részt vett Bognár István, a Brenner János Hittudományi Főiskola tanára, a papnevelő intézet lelkiigazgatója; Kálmán Imre prefektus; Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkára; Bóna Zoltán, a Theologiai Szemle főszerkesztője és Kádár Zsolt, a szakfolyóirat szerkesztőségi bizottságának elnöke, valamint Ötvös Csaba József, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátusának papja.

A győri látogatás alkalmával először Bognár István atya vezetésével megtekintették a káptalandombi kiállítások közül az ereklyéket bemutató Legenda Aureát, valamint a Mindenkinek mindene című, megújult Apor Vilmos-emlékkiállítást.

A kulturális sétát követően bemutatkoztak a Theologiai Szemle szerkesztőségének képviselői;  a különféle felekezetek tagjai között igazi élő teológiai párbeszéd alakult ki, amit a nyitott hozzáállás jellemzett. A kerekasztal-beszélgetés során szó esett az Eucharisztiáról, a Krisztus-hívők imádságáról, valamint a találkozón részt vevő papnövendékek is megoszthatták az ökumenéval kapcsolatos élményeiket.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Brenner János Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria