Óriási érdeklődés mellett indult el a Szenior Akadémia az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Hazai – 2024. február 29., csütörtök | 16:38

Csaknem kétszázan jelentkeztek az idősebb korosztály képviselőinek meghirdetett ingyenes előadás-sorozatra, a Szenior Akadémiára – adta hírül az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) február 28-án. Az első kurzusok már elindultak.

Január végén jelentette be Csáfor Hajnalka oktatási rektorhelyettes, hogy ingyenes, felnőttképzési tanúsítványt adó kurzusokat indít az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Ternyák Csaba egri érsek, az egyetem nagykancellárja kezdeményezése nyomán. Akkor elhangzott: a tanulást és ezzel szellemi frissességet kínáló programon az egyetem oktatói, kutatói és vendég előadói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított szépkorúaknak, de életkori megkötés nélkül bárkit szívesen várnak.

A felhívásra csaknem kétszáz jelentkezést regisztráltak a Felnőttképzési és Gyakorlatszervezési Osztály munkatársai. Az érdeklődést jól jelzi, hogy az alapfokú informatikai kurzus gyakorlatilag már a jelentkezési időszak előtt betelt, így e témában két tanfolyamot is indított az egyetem. Kétszeres volt a túljelentkezés a Szőlőskerttől a kóstolópohárig – A borkultúra alapjai című programra is.

A Fejezetek az Egyház történelméből című előadás-sorozat 60 fős kerete is betelt még a határidő előtt, azt majd húsz férőhellyel bővítette az egyetem, hogy minden érdeklődőt fogadhasson a Szenior Akadémia.

A tavaszi kurzusok elindultak, a jövőben minden félévben új kurzusokat hirdet majd az egyetem. A témakörök kiválasztásánál fontos szempont a gyakorlatias megközelítés, így a preferált területek között szerepel a számítógép-használat, a borkultúra, a gasztronómiai ismeretek, a generációk közötti kommunikáció, a teremtésvédelem, a sport és az egészségmegőrzés. Katolikus egyetemként minden félévben egyháztörténelemmel, egyházzenével, hitélettel kapcsolatos kurzust is meghirdetnek majd.

Fotó: Szántó György

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus EgyetemEgri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria