Pápai áldás Barlay Ödön Szabolcsnak

2010. szeptember 14. kedd 15:09

A Szentatya áldását és köszönetét tartalmazó levelet adott át Spányi Antal székesfehérvári püspök szeptember 9-én Barlay Ödön Szabolcs vasmisés atyának a Prohászka Ottokár életszentségéről szóló könyvéért, amelyet Barlay atya korábban egy német nyelvű kísérőlevéllel juttatott el Benedek pápának a nunciatúrán keresztül.

A „Prohászka Ottokár életének titka” című könyv magyar és angol nyelven jelent meg, és Prohászka püspök tiszteletének terjesztését és boldoggáavatásának elősegítését szolgálja.

*

A szeptember 9-én átadott levél szövegét az alábbiakban közöljük:

Főtisztelendő Atya!

Engedje meg, hogy Õszentsége Államtitkársága megbízásából megköszönjem a "The Secret of Ottokár Prohászka's Life" című könyv Szentatyának küldött példányát, amely az 1927‑ben elhunyt Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök úr születésének 150. évfordulója alkalmából jelent meg.

A Szentatya, akinek bemutatták a kötetet, szívélyes köszönetet mond ezért a kedves gesztusért, aki szeretné, hogy az Úr szőlője e buzgó pásztorának az életpéldája azokban, akik őrzik a lelki örökségét, a Krisztus és az Egyház iránti szeretetet növelje.

Õszentsége szívélyesen küldi Barlay Ödön Szabolcs atyának apostoli áldását.

Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem műve iránti nagyrabecsülésemet és Főtisztelendőségednek, valamint segítőinek szívélyes üdvözletemet küldjem.

+ Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius


Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
-falaidra-jeruzsalem-oroket-allitottam-szent-anyos-puspok-unnepe-tihanyban
„Falaidra Jeruzsálem, őröket állítottam…” – Szent Ányos püspök ünnepe Tihanyban

A Tihanyi Bencés Apátság társvédőszentjére, Szent Ányos püspökre emlékeztek ünnepének előestéjén, november 16-án a tihanyi bencések és az egyházközség hívei barátaikkal és vendégeikkel – pannonhalmi, győri és bakonybéli szerzetestestvéreikkel; csornai premontreiekkel és zirci ciszterciekkel, egyházmegyés paptestvérekkel, a veszprémi szeminárium elöljáróival és növendékeivel és a bencés öregdiákokkal.

16:02
emlekules-arpad-hazi-szent-margit-tiszteletere-budapesten
Emlékülés Árpád-házi Szent Margit tiszteletére Budapesten

Árpád-házi Szent Margit szentté avatásának 75. évfordulója alkalmából ünnepi emlékülést szervezett a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony-plébánia november 17-én Budapesten, a margitszigeti Danubius Grand Hotelben.

13:15