Pápai áldás Barlay Ödön Szabolcsnak

2010. szeptember 14. kedd 15:09

A Szentatya áldását és köszönetét tartalmazó levelet adott át Spányi Antal székesfehérvári püspök szeptember 9-én Barlay Ödön Szabolcs vasmisés atyának a Prohászka Ottokár életszentségéről szóló könyvéért, amelyet Barlay atya korábban egy német nyelvű kísérőlevéllel juttatott el Benedek pápának a nunciatúrán keresztül.

A „Prohászka Ottokár életének titka” című könyv magyar és angol nyelven jelent meg, és Prohászka püspök tiszteletének terjesztését és boldoggáavatásának elősegítését szolgálja.

*

A szeptember 9-én átadott levél szövegét az alábbiakban közöljük:

Főtisztelendő Atya!

Engedje meg, hogy Õszentsége Államtitkársága megbízásából megköszönjem a "The Secret of Ottokár Prohászka's Life" című könyv Szentatyának küldött példányát, amely az 1927‑ben elhunyt Prohászka Ottokár székesfehérvári püspök úr születésének 150. évfordulója alkalmából jelent meg.

A Szentatya, akinek bemutatták a kötetet, szívélyes köszönetet mond ezért a kedves gesztusért, aki szeretné, hogy az Úr szőlője e buzgó pásztorának az életpéldája azokban, akik őrzik a lelki örökségét, a Krisztus és az Egyház iránti szeretetet növelje.

Õszentsége szívélyesen küldi Barlay Ödön Szabolcs atyának apostoli áldását.

Megragadom az alkalmat, hogy kifejezzem műve iránti nagyrabecsülésemet és Főtisztelendőségednek, valamint segítőinek szívélyes üdvözletemet küldjem.

+ Juliusz Janusz érsek, apostoli nuncius


Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: egyházmegyék
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett zárónapjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

20:48
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

19:20