A pápával való találkozásáról nyilatkozott a jezsuita generális

Ferenc pápa – 2013. március 21., csütörtök | 15:51

Ferenc pápa személyes meghívására március 17-én, vasárnap délután fél 6-kor érkezett a vatikáni Szent Márta Házba P. Adolfo Nicolas, a Jezsuita Rend generálisa.

A Szentatya a bejáratnál várta P. Nicolast, és érkezésekor átölelte rendtársát. Kérésére fényképek készültek a találkozásról, továbbá azt kérte a generális atyától, hogy úgy viselkedjen vele ezután is, ahogyan többi rendtársával teszi.

A találkozó alkalmával a generális a jezsuita rend teljes körű támogatásáról biztosította a pápát, akinek új tisztségében szüksége lesz tanácsokra, segítőtársakra. A Szentatya háláját fejezte ki, majd P. Nicolas meghívást intézett hozzá a jezsuita kúria meglátogatására, és a közösséggel való közös ebédre. A pápa örömmel fogadta a meghívást.

P. Nicolas közleményében hangsúlyozza, hogy a találkozó során megtárgyalt témákban mindvégig egyetértettek, és bizonyos abban, hogy nagyon jól fognak együtt dolgozni az Egyház szolgálatában az evangélium nevében.

A közleményben olvasható továbbá, hogy a találkozó örömteljes volt és az egyetértés jegyében zajlott a múltat, a jelent és a jövőt illetően egyaránt. P. Nicolas a Szent Márta Házból azzal a meggyőződéssel távozott, hogy sikeresen együtt tudnak majd működni a Szentatyával az Úr szőlőskertjében. Ferenc pápa a találkozó végén felsegítette a jezsuita generálisra kabátját és az ajtóig kísérte őt. A baráti találkozó végén Ferenc pápa és P. Adolfo Nicolas jezsuita generális öleléssel búcsúztak egymástól.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír