PATRIK-SZÍV – Szívbeteg gyermekek javára gyűjtenek kupakokat Pócspetriben

Kishírek – 2021. december 7., kedd | 14:10

Farkas Patrik emlékére kezdeményeztek kupakgyűjtő akciót Pócspetriben. A szív alakú gyűjtőhelyet a templomkertben állították föl. Patrik édesanyja, Holp Andrea írását olvashatják.

Az elmúlt tizenegy, lelkileg nehéz és küzdelmes hónapban a sok-sok Miért? mellett megfogalmazódott bennem és szeretteim lelkében az a vágy, hogy azt a segítőkészséget és önzetlen szeretetet, mellyel Patrik fiam fordult családjához, barátaihoz, munkatársaihoz, azokhoz, akikkel munkája során vagy a mindennapokban találkozott, valamilyen formában tovább kell adni, meg kell osztani az emberekkel és a rászoruló gyermekekkel.

Így mi is csatlakoztunk ahhoz a kupakgyűjtő kezdeményezéshez, amellyel az országban már számos helyen lehet találkozni.

A gondolatot tettek követték. Az unokatestvérem jóvoltából elkészült a kupakgyűjtő szív, amely a polgármester úr jóváhagyásával és Szenes István atya segítségével a templomkertben került felállításra. Patrik születésétől kezdve vasárnapról vasárnapra ide járt templomba, mindig szolgálta a Jóistent egészen 23 és fél éves koráig, mígnem az Úr magához szólította. Patrik a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban érettségizett.

Törő András atyával és Szenes István plébánossal egyeztetve a Patrik emlékére felállított kupakgyűjtő hely megáldására november 6-án került sor, a lelki üdvéért bemutatott szentmisét követően.

A kupakok eladásából befolyt összegből támogatni szeretnénk a szívbeteg gyermekek gyógyítását, kezelését, segítve őket a felépülésükben. Kérem a Jóistent, hogy az áldás ne csak a gyűjtőhelyre szálljon, hanem mindazokra, akik meghallották Isten tevékeny szeretetre hívó szavát, és jelen voltak a szentmisén, illetve azokra is, akik ennek a folyamatnak részesei lesznek.

„Krisztus szeretete sürget minket” – mondja Szent Pál a korinthusiakhoz írt második levelében. Ez a sürgető szeretet hívta létre ennek a szívnek a felállítását, melyet szeretnénk a későbbiekben alapítványi formába öltve további célokkal kiegészíteni, hogy ezzel is több rászorulón tudjunk segíteni, hogy továbbvigyük Patrik segítő, adakozó szeretetét, szellemiségét.

Végezetül szeretném megköszönni mindazoknak a munkáját, akik ennek a kupakgyűjtő szívnek a felállításában részt vállaltak: elsősorban családomnak, Szenes István plébános atyának, Tamás Györgynek, Pócspetri polgármesterének, Májer András kőműves mesternek, a VILU-PET Kft. dolgozóinak és vezetőjének, Sitku Zsoltnak, ifj. Holp Jánosnak, aki segített a szív elkészítésében, és mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy ezt a helyet Patrik emlékére és tiszteletére létrehozhattuk, valamint azoknak, akik jelenlétükkel, a sok-sok kupak elhelyezésével hozzájárultak e nemes kezdeményezéshez.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria