Placid atya platinamiséje a Szent Imre-templomban – VIDEÓVAL

Megszentelt élet – 2014. május 7., szerda | 12:16

Rosszul lett, ezért kórházba szállították Olofsson Placid atyát a Szent Imre-templomban tartott platinamiséje előtt május 4-én – olvasható a Bonum Televízió híradásában.

A 98 éves bencés szerzetespap harmadik platinamiséjére érkezett a Szent Imre-templomba, amelyen Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapáttal koncelebrált volna.

Placid atya pappá szentelésének 75. évfordulóját ünnepelve az elmúlt héten misézett Pannonhalmán és Esztergomban is. A szentmiséket hálából családjáért, a szerzetesi hivatásért és a szerzetesközösségért, valamint barátaiért, a hívekért és a papságért ajánlotta fel.

Várszegi Asztrik főapát a budapesti ünnepi misén Placid atya szándékai mellett a szerzetes pap gyógyulásáért is fohászkodott. Szentbeszédében úgy fogalmazott, Placid atya mindig Jézus Krisztust hirdette: a katedrán, a szerzetesközösségben, a gulágon, a mosodában és az emberek között is.

A televízióban is közvetített szentmise után Várszegi Asztrik főapát meglátogatta a kórházban és megáldoztatta Placid atyát, aki gondos kezelés után azóta hazakerült.

Fotó: Bíró Judit

Videó: Bonum TV

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria