Tenken tartották az Egri Főegyházmegye regionális ifjúsági találkozóját

Kishírek – 2024. június 11., kedd | 15:33

Június 5-én a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola adott otthont a soron következő regionális ifjúsági találkozónak. Kisné Menyhárt Adél hitoktató személyes hangvételű beszámolóját olvashatják.

„Nagy izgalommal készültünk az eseményre, melyre Boconádról, Füzesabonyból, Hevesről, Kálból és Pélyről érkeztek vendégek, így saját tanulóinkkal együtt hat csoport tölthetett együtt egy élménydús délelőttöt. A nap folyamán 9 órától a tenki templomban Lengyel Gyula és Papler Pál közösen mutattak be szentmisét, melyen többek közt a találkozó sikerességéért, gyümölcsöző folytatásáért imádkoztunk. A szentmise után egy kis tízórai szünet következett finom brióssal és teával, majd a tanulókat négy csoportra osztottuk.

A csoportok négy állomáson próbálhatták ki kreativitásukat, tudásukat: gyöngyfűzés, papírliliom hajtogatás, QR-kódos kincskeresés, ének- és tánctanulás, és az iskola kápolnájában liturgikus eszközökkel való ismerkedés várta őket. A délelőtt ebéddel zárult. A vidám arcokat látva úgy gondoljuk, hogy mind a tanulók, mind kísérőtanáraik jól érezték magukat.”

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye/Kisné Menyhárt Adél hitoktató

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria