Rekordidő alatt bővítették az áramellátást a csíksomlyói pápalátogatás helyszínén

Külhoni – 2019. május 24., péntek | 23:20

A román Electrica áramszolgáltató közepes feszültségű vonalat hozott létre a csíksomlyói Hármashalom oltár táplálására, hogy Ferenc pápa közelgő látogatásakor megfelelő áramellátással rendelkezzen a hely – adta hírül az E-nergia.ro portál.

A vonal körülbelül egykilométeres, és mindössze két hét alatt fejezték be, úgy, hogy a vonal felét sziklába kellett lefektetni. „Balázsfalván van megfelelő ellátás. A nagy kihívás számunkra Csíksomlyó volt. A szertartást valahol egy hegy tetején tartják, egy ferences kolostor mellett, ahol csak egy alacsony feszültségű vonal található, amely nem elegendő az egész rendezvénynek” – mondta az Electrica vezérigazgatója, Corina Popescu.

„Két hét alatt végeztünk, normális esetben három-négy hónapig tartott volna. A csapatok gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoztak, akár esett, akár nem” – tette hozzá Popescu. Az Electrica igazgatója elmondta, a hálózat a pápa látogatása után is ottmarad. „Valószínűleg további fejlesztések lesznek a térségben. A ferences kolostor a közelben van, és valószínűleg ez előnyös számukra. Nekünk bármely fejlesztés, bármely új fogyasztás lehetőséget jelent” – mondta Corina Popescu.

Forrás: Transindex.ro

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria