Román nyelvű kiadvány jelent meg Márton Áron püspök életéről

2018. május 6. vasárnap 14:40

Míg magyar nyelvterületen Márton Áron püspök tisztelete élő, addig a magyar nyelvet nem ismerő ember legtöbb esetben még csak nevét sem hallotta Erdély egykori püspökének. Ezt a hiányt pótolja egy 2018 áprilisában megjelent román nyelvű kiadvány.

A Márton Áron püspököt bemutató könyv Kovács Gergely, a boldoggáavatási eljárás posztulátora által szorgalmazott és koordinált munkának köszönhetően jelent meg az olasz Velar Kiadó Messaggeri d’amore (A szeretet hírnökei) sorozatában.

A kiadvány 2016 júniusában olasz és angol nyelven, majd magyarul, 2017 novemberében pedig német nyelven jelent meg. 2018 áprilisától a román nyelvű hívek is kezükbe vehetik a püspök életrajzát. 

Márton Áron püspökről, életéről és tanításáról számos kiadvány megjelent már, de ez a könyv több szempontból is kiindulási pontnak tekinthető.  A 48 oldalas és közel 90 színes képpel illusztrált életrajz nem pusztán dátumokat és eseményeket sorakoztat fel, hanem betekintést enged Márton Áron gondolatvilágába és tanításába, emberi és főpásztori nagyságát világegyházi vetületben szemléli. A kiadvány Virt László által írt szövege olvasmányos, és minden korosztályhoz szól.

A könyv kedves és értékes ajándék lehet bárki számára — most, elsőáldozások és bérmálkozások idején, ballagások közeledtével különösen. Nemcsak szeretteiket lephetik meg az anyanyelvi kiadással, de a külföldön élők is megajándékozhatják vele angol, olasz és német nyelvű ismerőseiket, barátaikat. Ezáltal a szent életű püspök tiszteletének terjesztéséhez is hozzájárulnak és a szenttéavatási ügyet is támogatják anyagilag.

A könyv megvásárolható a gyulafehérvári érsekségen, a Corvina könyvesház csíkszeredai és székelyudvarhelyi boltjában, illetve a Verbum Kiadónál. A német fordítás beszerezhető a legtöbb németországi, ausztriai és svájci magyar lelkészségen, illetve mind az öt kiadás elérhető Rómában is.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
karmelhegyi-boldogasszony-bucsut-unnepeltek-marosszentgyorgyi-karmelita-kolostorban
Kármelhegyi Boldogasszony-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi kármelita kolostorban

Székely János szombathelyi megyéspüspök főcelebrálásával ünnepi szabadtéri szentmisére hívták a híveket, a családokat a kármelita nővérek a marosszentgyörgyi Kis Szent Teréz-kolostorba július 16-án.

2018. július 19. csütörtök
elismertek-nagy-hazaspar-munkajat
Párkapcsolatra oktatnak felsőfokon – Elismerték a pécsi Nagy házaspár munkáját

Június elején adták át a családbarát szemlélet terjesztését elismerő Kopp-Skrabski-díjakat. A közönségdíjat Nagy Péter, a Pécsi Egyházmegye közoktatási munkatársa és felesége, Nagyné Dékány Judit nyerték el a családi életre nevelésben végzett hatékony tevékenységükért.

2018. július 20. péntek