Román nyelvű kiadvány jelent meg Márton Áron püspök életéről

2018. május 6. vasárnap 14:40

Míg magyar nyelvterületen Márton Áron püspök tisztelete élő, addig a magyar nyelvet nem ismerő ember legtöbb esetben még csak nevét sem hallotta Erdély egykori püspökének. Ezt a hiányt pótolja egy 2018 áprilisában megjelent román nyelvű kiadvány.

A Márton Áron püspököt bemutató könyv Kovács Gergely, a boldoggáavatási eljárás posztulátora által szorgalmazott és koordinált munkának köszönhetően jelent meg az olasz Velar Kiadó Messaggeri d’amore (A szeretet hírnökei) sorozatában.

A kiadvány 2016 júniusában olasz és angol nyelven, majd magyarul, 2017 novemberében pedig német nyelven jelent meg. 2018 áprilisától a román nyelvű hívek is kezükbe vehetik a püspök életrajzát. 

Márton Áron püspökről, életéről és tanításáról számos kiadvány megjelent már, de ez a könyv több szempontból is kiindulási pontnak tekinthető.  A 48 oldalas és közel 90 színes képpel illusztrált életrajz nem pusztán dátumokat és eseményeket sorakoztat fel, hanem betekintést enged Márton Áron gondolatvilágába és tanításába, emberi és főpásztori nagyságát világegyházi vetületben szemléli. A kiadvány Virt László által írt szövege olvasmányos, és minden korosztályhoz szól.

A könyv kedves és értékes ajándék lehet bárki számára — most, elsőáldozások és bérmálkozások idején, ballagások közeledtével különösen. Nemcsak szeretteiket lephetik meg az anyanyelvi kiadással, de a külföldön élők is megajándékozhatják vele angol, olasz és német nyelvű ismerőseiket, barátaikat. Ezáltal a szent életű püspök tiszteletének terjesztéséhez is hozzájárulnak és a szenttéavatási ügyet is támogatják anyagilag.

A könyv megvásárolható a gyulafehérvári érsekségen, a Corvina könyvesház csíkszeredai és székelyudvarhelyi boltjában, illetve a Verbum Kiadónál. A német fordítás beszerezhető a legtöbb németországi, ausztriai és svájci magyar lelkészségen, illetve mind az öt kiadás elérhető Rómában is.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle