Rózsafüzérrel a város körül – Sepsiszentgyörgyön

Kishírek – 2019. október 31., csütörtök | 13:02

A város lelki megújulásáért, a családokért és a világ békéjéért hirdették meg a sepsiszentgyörgyi katolikus templomok elöljárói a „Rózsafüzérrel a város körül” zarándoklatot, csatlakozva Ferenc pápa felhívásához, aki októbert a misszió hónapjának nyilvánította.

Az egyházi vezetők mellé felsorakoztak a hívek, akik a belvárosi Szent József-templomtól indultak október 23-án, imával „körbekeríteni a várost” – ahogy Szabó Lajos plébános indította a rendezvényt –, és oda tértek vissza október 27-én, hogy hálát adjanak a kapott kegyelmekért. Az este 18 órakor kezdődő szentmisék után összegyűlve, rózsafüzérrel a kézben, mintegy élő imaláncot alkotva járták be a város különböző részeit az öt nap alatt, tíz kilométeres körzetben.

A Mária Világ királynője, a Szent Gellért-, a Szent Benedek- és a Krisztus király templomok voltak az imádságos zarándoklat állomáshelyei, amelyet a Szűzanya tiszteletére és közbenjárását kérve szerveztek a rózsafüzér hónapjában Sepsiszentgyörgyön.

A Krisztus király templomban október 27-én, a vasárnapi szentmise homíliájában a misszió kapcsán többek között elhangzott: Isten hívott meg minket, és vissza kell találnunk a meghívás forrásához, Jézushoz. Meghívásunk alapja az örömhír. Hithirdetőnek kell lennünk otthon, a családban; a munkaközösségben egy mosollyal, jó szóval, bátorítással. Életté kell válni, és ki kell menni a templomon kívülre. Meg kell őriznünk a reményt, hogy Isten mindig mellettünk van, sosem hagy el. Legyünk a remény csillagai!

Dávid György plébános a közelgő mindenszentek ünnepére való tekintettel kérte a szülőket, hogy őrizzék meg tisztán a kereszténységüket.

Hajdú János főesperes hálát adott, hogy égi édesanyánk, a Boldogságos Szűzanya segítségével, rajta keresztül imádkozhattunk a világ békéjéért, a városért, a családokért, azért, hogy példát adva hitvallást tehettek; majd megáldotta a Krisztus király templom új keresztjét.

Szöveg: Józsa Zsuzsanna

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Hajdú János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria