Salkaházi Sára-ereklyét helyeznek el a szegvári templomban

Hazai – 2010. augusztus 28., szombat | 15:18

Szeptember 5-én Salkaházi Sára-ereklyét helyeznek el a szegvári Kisboldogasszony-templomban.

Salkaházi Sára boldoggáavatási eljárásának megkezdését a Szentszék 1997 januárjában engedélyezte, a bíborosi testület 2005. június 21-én zárta le az ügyet és engedélyezte a boldoggá avatást. Erdő Péter bíboros 2006. szeptember 17-én a Szent István-bazilika előtti téren avatta őt boldoggá.

A szegvári templomban szeptember 5-én 9.30-kor összeállítást hallgathatnak meg a hívek Salkaházi Sára életéről. 10 órakor Sztrilich Ágnes SSS, a Szociális Testvérek magyarországi elöljárója adja át Kiss-Rigó László püspöknek Sára testvér ereklyéjét, amit a templomban helyeznek el, majd a püspök misét mutat be.

Az 1923-ban Schlachta Margit által Budapesten alapított Szociális Testvérek Társasága 1929 óta van jelen Szegváron. A 2006-ban boldoggá avatott Salkaházi Sára itt töltötte noviciátusát és tette le első fogadalmát 1930-ban. Ezért kezdeményezte a társaság egyik itt élő tagja, Piti Magdolna SSS nővér, hogy a templom részesülhessen Sára testvér ereklyéiből. Idén a Kisboldogasszony templom búcsújával egybekötött ünnepség keretében helyezik itt el a Rómából érkezett ereklyét.

Szeged–Csanádi Egyházmegye/Magyar Kurír