Segítő online beszélgetések a veszprémi Lelki Egészség Szolgálatnál

Hazai – 2020. március 26., csütörtök | 14:26

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája a kialakult járványügyi helyzetben segítő és támogató beszélgetések lehetőségét ajánlja fel online fórumokon az arra rászorulóknak Lelki Egészség Szolgálatának keretein belül.

Rengeteg tanáccsal látnak el most mindnyájunkat, ezek segíthetnek is, de a személyes beszélgetést nem tudják pótolni, ha az erőnk végénél vagyunk.

Az új helyzet a mentálisan edzett embertársaink számára is kihívást jelenthet. Ugyanakkor bárki kerülhet krízisbe: a megváltozott életkörülmények, a veszteségek, a napi rutin és a megszokott munka hiánya, a bezártság, a gyerekekről való intenzívebb gondoskodás, a szülőkért való aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki.

A bezártság is felőrli a lelkierőt. Erőnket veszíthetjük, hitünk is válságba kerülhet, gyengülhetnek az eddigi kapcsolódási pontjaink, fokozódhatnak a konfliktusok az otthon maradtakkal, türelmetlenebbekké válhatunk. Ez a jelen helyzetben normális reakció, hosszú távon való fennmaradása azonban nagyon kimerítő, rontja az életminőségünket, a kedélyállapotunkat.

A Veszprémi Főegyházmegye Lelki Egészség Szolgálata ebben a helyzetben ajánlja fel szolgáltatását, amely nem egészségügyi ellátás, nem pszichoterápia vagy pszichiátriai gondozás, hanem segítő és támogató beszélgetés.

Ha valakinek ilyen segítő és támogató beszélgetésre van szüksége, keresse a szolgálat munkatársait, hogy időpontot tudjanak egyeztetni.

A jelentkezést, megkeresést e-mailben a mentallelkigondozó@gmail.com címre vagy a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodájának Facebook-oldalán Messenger-üzeneten keresztül várják.

A szolgálat munkatársa 24–48 órán belül felveszi a kapcsolatot a jelentkezővel. A világjárvány idején három, szakemberrel folytatott online beszélgetés lehetőségét biztosítják ingyenesen.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Pixabay.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria