Simítsuk ki a lelki ráncokat – AdventFeszt ifjúsági lelkinapot tartottak Szegeden

Hazai – 2019. december 10., kedd | 17:25

December 6-án Lépj ki a fényre! mottóval szervezett adventi ifjúság lelkinapot a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A Szent Gellért Fórumban tartott AdventFesztre a 13–15 éves fiatalokat várták; színes programmal, tanúságtételekkel, előadással, szentségimádással és szentmisével segítették a fiatalok ünnepre való készületét.

A lelkinap főelőadója Böjte Csaba ferences szerzetes volt, aki a bűnök okozta lelki ráncokra utalva arra hívott mindenkit, hogy simítsuk ki azokat, vagyis tartsunk bűnbánatot, javítsuk ki a rossz döntéseinket és tegyük jóvá, amit elrontottunk.

A nap során olyan fiatalok mutatkoztak be, akiknek élete, munkája és törekvései példaként szolgálhatnak a kamaszok számára.

Az adventről Kovács Zoltán kisteleki káplán tartott előadást, míg Kiss Márton és Kovács Renáta a hamarosan megszületendő gyermekükről, illetve az elmúlt hónapok várakozásáról tettek tanúságot.

A flashmobok során örömteli hangulatban énekeltek a fiatalok, amelyhez nagyban hozzájárult a Szegedre érkezett szalézi animátorok lelkes szolgálata.

A lelkinap zenei kíséretében a Jelenlét zenekar vállalt szolgálatot.

A közel hétszáz fiatal szentségimádáson vett részt, majd a napot a Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök által bemutatott szentmise zárta.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Kiss Gergő és Kóczán Kristóf

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria