Szöulban rendezik meg 2027-ben a következő ifjúsági világtalálkozót

Kitekintő – 2023. augusztus 6., vasárnap | 16:23

Augusztus 6-án, a lisszaboni ifjúsági világtalálkozó utolsó napján a szentmisét követően Ferenc pápa másfél millió fiatallal mondta el az Úrangyala imádságot a Tejo parkban. Bejelentette: a következő ifjúsági világtalálkozó Dél-Koreában, Szöulban lesz 2027-ben. 2025-ben pedig Rómában várja a fiatalokat őket jubileumára.

A Szentatya az Úrangyala imádság előtt a következő szavakkal jelentette be a következő ifjúsági világtalálkozó helyszínét:

„És végül eljött a pillanat, amelyre mindannyian vártatok: az út következő szakaszának bejelentése. Mielőtt elmondanám a negyvenegyedik világtalálkozó helyszínét, meghívást intézek hozzátok. Alig várom, hogy 2025-ben Rómában találkozzunk a világ minden tájáról érkező fiatalokkal, hogy együtt ünnepeljük a fiatalok jubileumát! Várlak benneteket 2025-ben, hogy együtt ünnepeljük a jubileumot.

A következő ifjúsági világtalálkozó pedig Ázsiában lesz: Dél-Koreában, Szöulban! Tehát 2027-ben Európa nyugati határáról a Távol-Keletre költözik: szép jele ez az Egyház egyetemességének és az egység álmának, amelynek ti tanúi vagytok!”

Forrás: Szentszéki Sajtóközpont

Fotó: Vatican.va; MKPK Ifjúsági Bizottsága

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria