Szülők és tizenéves gyermekeik együtt lelkigyakorlatoztak Tihanyban

Hazai – 2013. augusztus 22., csütörtök | 15:45

Nyáron teltházzal és nagy sikerrel zajlott a Családi MÉCS Napok programja. Ősszel társkeresőknek is szerveznek MÉCS lelkigyakorlatot.

Július végén Magyarországon másodszor tartottak Családi MÉCS Napokat, Mészáros Domonkos OP vezetésével. „Egy súlyos betegségből való felgyógyulás után, hálaadó imádság és beszélgetés közben merült fel bennünk, hogy korábbi szervezőként ismét szerveznünk kellene MÉCS Napokat, ezúttal családosat. Ezzel különleges alkalmat teremthetnénk szülőknek-gyermekeknek a közös párbeszédre és a családi imára, ami a kamaszkorban lévő gyermekekkel nem mindig egyszerű” – mondta el a szervező házaspár.  

A kétnapos programon 48-an vettek részt, ebből 23 gyermek, a legfiatalabb 9 éves, a legidősebb 16 éves. A papi bevezetőkben elhangzott gondolatok egyaránt szóltak a szülőkhöz és a gyermekekhez. A tanúságtevő családok őszintén beszéltek a családjukban előforduló problémákról; őszinteségük megnyitotta a résztvevők szívét, akik között nagy családi beszélgetések folytak.

„A beszélgetések alatt rájöttünk, hogy csodálatos gyermekeink vannak. Megfogalmazták, hogy több időt szeretnének velünk együtt tölteni, szeretnénk ezt megvalósítani a jövőben.” „Sok problémával jöttünk, keveset beszélgetünk otthon, itt most valami elkezdődött, jó lenne beépíteni a hétköznapjainkba.” „Régi vágyam volt, hogy a szüleimmel  együtt részt vegyünk egy lelkigyakorlaton. Nagyon örülök, hogy itt lehettünk.” „A gyerekek a beszélgetések közben nagyon megnyíltak, őszintén elmondták véleményüket. Azt mondták jó szülők vagyunk, és örülnek, hogy ebbe a családba születtek” - mondták el utólag a résztvevők.

A MÉCS idén ősztől is minden korosztálynak és életállapotnak szervez lelkigyakorlatokat. Immár hagyományosak a fiatalok, a fiatal párok és a házaspárok számára meghirdetett MÉCS Napok. Emellett ismét lesz MÉCS lelkigyakorlat az Eucharisztiáról, ezúttal Kecskeméten. Az idei ősz „különlegessége” a párKatt katolikus társkereső szolgálattal közösen szervezett egyéni MÉCS Napok, amelyre a párKatt oldalon regisztrált férfiakat és nőket várják, akik komoly szándékkal, szentségi házasság céljából keresik leendő társukat. A MÉCS lelkigyakorlatokról további információt itt olvashatnak.

Magyar Kurír (mk)