Szűz Máriának állítottak oltárt Tahitótfalun

Kishírek – 2018. szeptember 14., péntek | 14:36

Egy különleges utat bejárt Mária-szobor áll azon a szabadtéri oltáron, melyet szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján áldottak meg Tahitótfalun.

Az oltárt állíttató család a nyár elején egy különleges Szűzanya-szoborra bukkant az interneten. Az azt árusító régiségkereskedő egy történetet is megosztott a családdal, mely szerint a szobor kalandos utat járt be, amíg a Duna bal partjáról a jobb partjára került, földrajzilag szinte azonos helyre.

A szobor korábban a Váci Egyházmegyében volt megtalálható, majd egy restaurálást követően az etyeki filmstúdióba került. A tavalyi tűzeset után, amelyet a szobor teljes épségben vészelt át, egy régiségkereskedő tulajdonába került. Itt talált rá az a család, aki a Szűzanya iránti hálából és tiszteletből, valamint azért, hogy Szűz Mária szobra ne csak részükre legyen látható, egy oltárt építtetett tahitótfalui házuk közelében.

A család Erdős Attila plébániai kormányzót kérte fel, hogy Szűz Mária neve napján, szeptember 12-én áldja meg az építményt. Az oltár bárki számára megtekinthető, a család szívesen látja azokat, akik imádsággal látogatnak el az általuk emelt oltárhoz.

Szöveg és fotó: Dros Róbert, Tahitótfalu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria