Tanévzáró ünnepség a veszprémi Szilágyi Keresztény Iskolában

Hazai – 2021. június 21., hétfő | 10:37

Udvardy György érsek jelenlétében tartották június 18-án, pénteken délután a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepségét és a nyolcadikos diákok ballagását.

A veszprémi oktatási intézmény diákjai néhány nappal korábban, a tanév utolsó napján, június 15-én vettek részt a tornacsarnokban celebrált Te Deumon. A hálaadó szentmisét Csernai Balázs, az iskola lelkiigazgatója mutatta be.

Péntek délután, az iskola udvarán tartott ballagási ünnepségen a felső tagozatos diákok búcsúztatták a végzősöket.

Az ünnepi esemény kezdetén Halmay György iskolaigazgató búcsúzott a tanévtől és a nyári szünidőre készülő diákoktól – elköszönése rendhagyó módon egyben a nyugdíjba vonuló intézményvezető búcsúja is volt az iskolától, a munkatársaktól, a diákoktól és a szülőktől.

Udvardy György érsek megköszönte az intézményt 2004 óta vezető igazgató munkáját. A főpásztor örömmel számolt be arról, hogy Halmay György nyugdíjas éveire is felajánlotta a szolgálatait az oktatás segítésére a főegyházmegyében, amit a veszprémi érsek szívesen elfogadott.

Az ünnepi eseményen Dékány Sixtus OCist emeritus zirci apát is rész vett mint a Veszprémi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának vezetője.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria