Több mint kétszáz felvidéki magyar ministráns focizott Farnadon

Külhoni – 2018. május 10., csütörtök | 16:40

Május 8-án rendezték meg a felvidéki magyar ministránsok focitornáját az Érsekújvárhoz közeli Farnadon. A Jópásztor Alapítvány, a Pázmaneum Társulás és a farnadi katolikus egyházközség által szervezett esemény fővédnöke Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök volt.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A tizenkét éves múltra visszatekintő focitornára idén rekordszámú, több mint kétszáz ministráns érkezett huszonhárom lelkipásztorral. A rendezvény a hagyományokhoz híven szentmisével kezdődött a helyi római katolikus plébániatemplomban, melynek főcelebránsa Durčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye püspöki helynöke volt. A szentbeszédet Tál Zoltán keszthelyi plébános, a Veszprémi Egyházmegye ministránsreferense mondta: a közösség küldetésének fontosságát, az összetartozás erejét, a csapatszellem igazi ajándékát emelte ki a fiataloknak.

A szentmise végén Farkas Zsolt szőgyéni plébános bemutatta a Brenner János-kupát, melyet a Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás az idei focitornára készíttetett, ezzel is őrizve Boldog Brenner János emlékét. Farkas Zsolt a ministránsokat a VII. Felvidéki Ministráns Olimpiára is meghívta, melyre augusztus 8. és 11. között kerül sor Szőgyénben.

A sportnap a futballpályán folytatódott, ahol a regisztrálás és a sorsolás után megkezdődtek a mérkőzések. Három korcsoportban harminc csapat mérte össze tudását. A nap folyamán a 76 mérkőzésen 277 gól született. A jelen levő lelkipásztorok is mezt öltöttek, hiszen a tornán az is hagyomány, hogy a papok válogatottja, a „vatikáni csapat” is kiáll a legidősebb ministránscsapat ellen.

Idén aki a döntőbe jutva a legnagyobb gólaránnyal nyert, megkapta a Brenner János-vándorkupát, melyet Karaffa János, a Pázmaneum Társulás elnöke nyújtott át az erre érdemes csapatnak. A vándorkupát a szőgyéni „A” csapat vihette haza; ők a DAC egy hazai bajnoki mérkőzésére nyertek belépőjegyet.

Forrás: Pázmaneum Társulás

Fotó: Urbán György

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria