Ülést tartott az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács

Hazai – 2009. január 30., péntek | 15:49

Az I. Magyar Nemzeti Serra Tanács január 26-i ülésén választották meg a magyarországi tartomány tisztségviselőit Budapesten, a Kassai téri Szentlélek Egyházközség közösségi házában.

Az elkövetkező három év kormányzójának Várbíró Pétert választották a Nemzeti Tanács ülésén megjelent Serra-csoportok elnökei. A kormányzó célul tűzte ki, hogy Magyarországon egyre több egyházmegyében, plébánián legyenek olyanok, akik a Serra lelkiségen belül imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért, és segítik lelkipásztoruk munkáját tettel és imával.

* * *

A Serra lelkiség civil szerveződés az egyházért, az egyházban, az egyházból. Segítőik a Serra-káplánok, akik a lelki vezetést biztosítják. Imára hív papi és szerzetesi hivatásokért. A Serra lelkiség a szolgálatba lépő papok támogatása mellett elősegíti a lelkiséghez tartozók hitének megerősítését is. Akik ehhez a lelkiséghez tartoznak, minden nap imádkoznak a papi és szerzetesi hivatásokért, és munkájukkal is segítik Isten országának építését.

A Serra név nem mozaikszó, hanem boldog Juniperro Serra ferences misszionárius nevét viseli. A szervezet Magyarországon az alábbi helyeken működik:

• a pécsi régióban: Pécs, Monyoród, Kátoly, Szederkény-Nyomja
• a szeged-csanádi régióban: Szeged, Hódmezővásárhely, Makó-Maroslele, Orosháza
• a debrecen-nyíregyházi régióban: Nyíregyháza, Fehérgyarmat, Jánkmajtis

Az I. Nemzeti Tanács összejövetelének célja az volt, hogy megválassza három évre a magyarországi tartomány tisztségviselőit, másrészt elfogadja az új alapszabályt, valamint megbeszélje az elkövetkezendő három időben a lelkiség terjesztésének lehetőségeit.

Az ülésről és a Serra lelkiségről Ruszki Gábor plébános, Serra-káplán küldött tájékoztatást szerkesztőségünknek.

Magyar Kurír

Képek: Szabó Zsuzsanna