Új évfolyam indult a Schönstatt Családakadémián

Kishírek – 2021. december 6., hétfő | 13:33

November 6-án Győrújbaráton elindult a Családakadémia (CSAK) győri egyházmegyei 19. évfolyama. A Családakadémia a Schönstatt Családmozgalom része, mely a leendő előadó házaspárok házastársi kapcsolatának megerősítésére épít, hogy aztán a kapcsolatukat megerősítve tudjanak más házaspároknak segíteni. Szabó Jenő és Julcsi beszámolóját olvashatják.

Az egész együtt töltött időt a barátságosság és szeretet légköre lengte be, a gyerekvigyázók áldozatos munkája pedig hozzájárult, hogy egymásra tudjunk figyelni, mely a hétköznapok kihívásai közepette nem is egyszerű dolog. Jó volt látni az előadó és házigazda házaspárok (Busa Tamás és Eszter a CSAK 19 házigazda házaspárja) példamutatóan szeretetteljes kapcsolatát és hozzáállását. A kezdet kezdetén még a legvisszafogottabb családok is hamar megnyíltak és felszabadultan vettek részt az ismerkedős játékon. A szentmisén mi személy szerint régi jó ismerősként üdvözölhettük Bognár István atyát, aki a szeretetről szóló prédikációjával segített az egymásra hangolódásban. Az esti bemutatkozásokat és később a kötetlen beszélgetéseket jó hangulat és oldott légkör jellemezte. A másnapi előadás – Örömforrássá válni – pedig tovább erősítette a házastársi beszélgetés ideje alatt is növekvő egymásra figyelést.

Az évfolyam indulásának időpontja több szempontból is különleges. Egyrészt a koronavírus-járvány negyedik hullámának felszálló ágában járunk, amely mindenkitől áldozatokat kíván – amit ezért a képzésért mi szíves-örömest vállaltunk. Másfelől különleges aktualitást ad az évfolyamnak a Szentatya november 8-i homíliája, mely ugyan nem csak a schönstattiakat szólította meg, de a válságban lévő házasságok megmentésére hívja fel a figyelmet. Most különösen időszerű, hogy az LMBTQ-lobbi által a saját önző céljaira felhasznált családrombolást megállítsuk és a keletkezett sebeket gyógyítsuk, felhívva a házaspárok figyelmét arra a tényre, hogy nem a párcsere fogja megoldani a problémát, hanem a házasság megmentése és megerősítése.

A képzéshez és utána ehhez a munkához kérjük mindenki imáját, a Szűzanya segítségét és a Jó Isten áldását.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria