Új helyszínen működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Regionális Központja

Hazai – 2024. június 12., szerda | 10:34

Debrecenben a Kassai út 14/A szám alatt folytatja a munkát a karitatív szervezet – adta hírül június 6-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ). A valaha családi házként funkcionáló épületet a szeretetszolgálat a saját igényeinek megfelelően teljeskörűen felújította, a házhoz csatlakozó egykori autószerelő műhelyt pedig raktárnak építette át.

A 400 négyzetméter alapterületű épületben jelenleg a szervezet 15 munkatársa dolgozik, akik az észak-alföldi régió gazdasági, logisztikai és munkaügyi feladatait látják el, illetve az Ukrajnából menekültek integrációját támogató program keretében magyar nyelvet tanítanak olyan családoknak, amelyek Magyarországon képzelik el a jövőjüket.

„A Máltai Szeretetszolgálat 1989-től van jelen Debrecenben. Munkánkat ez idő alatt többnyire az Erzsébet utca 24/A szám alatti épületben végeztük, amelyet a város önkormányzata térítésmentesen bocsátott a rendelkezésünkre. A munkánk az elmúlt több mint három évtizedben egyre sokrétűbbé vált, az ingatlant szép lassan kinőttük, ezért vált szükségessé a költözés” – mondta el Szél Barnabás, a szervezet észak-alföldi régiójának vezetőhelyettese. „Az új, Kassai úti épület nagy előnye, hogy ha kell, tovább bővíthető, így reményeink szerint hosszú távra megoldottuk az észak-alföldi régióközpont elhelyezésének kérdését.”

A Máltai Szeretetszolgálat jelenleg hat intézményt üzemeltet a térségben, ahol több mint 500 fogyatékos vagy szenvedélybeteg emberről gondoskodik nap mint nap. A szervezet 250 munkatársat foglalkoztat, törekvéseit pedig 300 önkéntes segíti a szociális szféra legkülönbözőbb területein az élelmiszermentéstől az oktatáson át egészen a debreceni Máltai Játszótér működtetéséig.

Habár az MMSZ régiós központja a Kassai út 14/A szám alá költözött, a szervezet önkéntesei által működtetett Máltai Szociális Iroda változatlanul az Erzsébet utca 24/A szám alatt üzemel, továbbra is itt várják a felajánlásokat minden munkanapon 13 és 16 óra között. A rászorulók természetbeni adományokban munkanapokon 9 és 13 óra között részesülhetnek, gyógyszeradományok átvételére pedig szerdánként 9 és 13 óra között van lehetőség, orvosi felügyelet mellett.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria