Új interjúkötet jelent meg Beer Miklós püspökkel

Kultúra – 2016. november 13., vasárnap | 15:00

A „Szeressek ott, ahol gyűlölnek” című kötet folytatásaként ezekben a napokban kerül a boltokba a Beer Miklós váci megyéspüspökkel készült új interjúkötet „Örömet hozzak, hol gond tanyázik” címmel.

Az új témákat és a korábbinál is több személyes történetet tartalmazó könyvben Réti József kérdéseire válaszolva Beer Miklós a tőle megszokott közvetlen hangon, derűvel és bölcsességgel beszél a ma emberét foglalkoztató kérdésekről.

A váci megyéspüspök a teremtésről, a lélekről, a lelkiismeretről, a feltámadásba vetett hitről elmélkedik, elmondja gondolatait az emberi aggodalmaskodásról, az isteni gondviselésről, a gyereknevelésről, az ifjúság körében megélt évtizedes tapasztalatairól, miközben nem kerüli meg a kényesnek, tabunak számító kérdéseket sem. Izgalmas gondolatokat oszt meg egyebek mellett arról is, hogyan kell érteni Jézus szavait: „bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek”.

„Olyan szépen és boldogan élhetnénk, ha tényleg keresztények lennénk, és nem csupán vallásosak. Szünet nélkül lehetőségünk van felfedezni, mennyi jót tehetnénk családi kapcsolatainkban, a munkahelyünkön, bárhol az életünkben. Tudatosítsuk, hogy mi, keresztények, Krisztus küldetésében járunk” – fogalmaz Beer Miklós.

Az Örömet hozzak, hol gond tanyázik című interjúkötet november 15-től megvásárolható Budapesten az Új Ember Könyvesboltban (Ferenciek tere 7-8.), Vácott a Püspöki Hivatalban (Migazzi tér 1.), továbbá az interneten is megrendelhető az Új Ember online könyváruházában.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria